Класичне поєднання, яке нікого не залишить байдужим 👌 Як приготувати дуже смачний і простий Шоколадний пиріг тарт з вишнею та пісочним тістом рецепт.
Інгредієнти
Я використовую форму зі знімним дном d24 см і h3 см
Пісочна основа
75 гр вершкового масла
2 жовтки
75 гр цукрової пудри
160 гр борошна
1/2 ч. л. розпушувача
Начинка з вишні:
500 гр вишні без кісточки
Цукор за смаком
2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
5 гр желатину ( я використовую листової)
30 гр Куантро (або будь-який алкоголь за смаком)
Ганаш на молочному шоколаді:
180 гр молочного шоколаду
120 гр вершків (від 33%
40 гр шоколадного лікеру Моцарт (або будь-лікер за смаком)
Шоколадний пиріг тарт з вишнею та пісочним тістом покроковий рецепт
1. Основа.
Масло розтопити до теплого стану, змішати з сухими інгредієнтами і замісити пісочне тісто. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на годину. Дістати, розкачати між аркушів пергаменту в пласт товщиною 0,5 см і викласти основу. Наколоти виделкою і прибрати в морозильну камеру на 15 хвилин. Пергамент добре пом’яти, викласти на основу і насипати вантаж (горох, рис, будь-яку крупу). Відправити випікатися в розігріту до 165С духовку на 15 хвилин, дістати, зняти вантаж і випікати ще 10-15 хвилин до золотистого цвета.
Масло розтопити до теплого стану, змішати з сухими інгредієнтами і замісити пісочне тісто. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на годину. Дістати, розкачати між аркушів пергаменту в пласт товщиною 0,5 см і викласти основу. Наколоти виделкою і прибрати в морозильну камеру на 15 хвилин. Пергамент добре пом’яти, викласти на основу і насипати вантаж (горох, рис, будь-яку крупу). Відправити випікатися в розігріту до 165С духовку на 15 хвилин, дістати, зняти вантаж і випікати ще 10-15 хвилин до золотистого цвета.
2. Начинка з вишні.
Вишню розморозити. Розвести крохмаль у 4-х ст. л. вишневого соку. Уварити вишню з крохмалем до глянцевого кольору і густої консистенції, додати лікер. Ввести добре віджатий желатин. Остудити до кімнатної температури і розподілити на пісочній основі. Прибрати в холодильник.
Вишню розморозити. Розвести крохмаль у 4-х ст. л. вишневого соку. Уварити вишню з крохмалем до глянцевого кольору і густої консистенції, додати лікер. Ввести добре віджатий желатин. Остудити до кімнатної температури і розподілити на пісочній основі. Прибрати в холодильник.
3. Ганаш.
Шоколад дрібно порубати якщо він не в каллетах. Вершки нагріти до 80С, влити в шоколад, додати лікер, через хвилину перемішати силіконової лопаткою до однорідної текстури. Як тільки вишневий шар схопиться, можна заливати зверху ганаш. Прибираємо в холодильник мінімум на три години – за цей час ганаш повинен схопитися і не розтікатися при нарізуванні. Приємного аппетита.
Шоколад дрібно порубати якщо він не в каллетах. Вершки нагріти до 80С, влити в шоколад, додати лікер, через хвилину перемішати силіконової лопаткою до однорідної текстури. Як тільки вишневий шар схопиться, можна заливати зверху ганаш. Прибираємо в холодильник мінімум на три години – за цей час ганаш повинен схопитися і не розтікатися при нарізуванні. Приємного аппетита.