Шоколадний пиріг з бананами на сковороді під кришкою швидко

Як смачно зробити Шоколадний пиріг з бананами на сковороді під кришкою швидко без духовки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Трендовий рецепт, який я перевірила і була в неймовірному захваті! Текстура така ніби з духовки, а вкууус, це щось!

Інгредієнти

для тесту:
▫️яйце – 1 шт.
▫️цукор – 50 г
▫️рослинну олію – 40 р
▫️молоко – 100 г
▫️борошно – 120 г
▫️какао – 30 г
▫️розпушувач – 1 ч. л. з гіркою
▫️шоколад, за бажанням, я додала 50 г темного.

для карамелі:
▫️вершкове масло – 30 г
▫️цукор – 2 ст. л.

додатково:
▫️2 банана

Шоколадний пиріг з бананами на сковороді під кришкою швидко покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо карамель. На сковорідку викладаємо масло, даємо трохи розтанути, додаємо цукор. На середньому вогні (у мене 7 з 9), постійно помішуючи доводимо суміш до стану карамелі (3 хвилини).

2. Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Готуємо тісто. У глибокій ємності змішайте: яйце, цукор , масло, молоко. Перемішайте і додайте борошно, какао і розпушувач. Перемішайте до однородности.

3. Додайте шоколад за бажанням і перемішайте. Банани нарізаємо поздовжньо і викладаємо на карамель.

4. Зверху викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо. Готуємо 15-20 міні на слабкому вогні (у мене 4 з 9) під кришкою. Готовність перевіряйте на зубочистку.

Відео рецепт 👇