Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати шоколадний пиріг. Пиріг дуже смачний, має насичений шоколадний смак. Як зробити Шоколадний пиріг зі сметанним кремом з шоколадом рецепт простий в духовці. Готується просто і легко, за принципом все змішав і ставимо випікатися. Кількість інгредієнтів розрахована на пиріг діаметром 19 см, висота 6,5 см, вагою 1100 г.
Інгредієнти
Шоколадний пиріг
2 яйця
170 грам (8,5 ст. ложок без верху) цукру
120 грам вершкового масла
40 грам (4 ст. ложки без верху) какао
100 грам (мл) окропу
100 грам (мл) молока
220 грам (11 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
5 грам (1 повна ч. ложка) розпушувача для тіста
1/3 ч. ложки солі
Шоколадний крем
250 грам сметани або густого натурального йогурту
40 г (2 ст. ложки без верху) цукрової пудри
20 г (2 ст. ложки без верху) какао
100 грам чорного шоколаду з вмістом какао 50%
Шоколадний пиріг зі сметанним кремом з шоколадом покроковий рецепт
1. Спочатку заваримо какао 40 грамів какао Заливаємо 100 грамами (мл) окропу перемішуємо до однорідного стану. Додаємо 100 грамів (мл) холодного молока і також перемішати до однорідного стану. Робимо це для того, щоб заварені какао стало теплим, і його можна було додавати в тісто не чекаючи, коли воно охолоне. За бажанням какао можна заварювати тільки молоком, або тільки водою. 120 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури добре взобьем міксером. Добре збите вершкове масло посвітлішає і стане повітряним До олії додаємо 170 грамів цукру і добре перемішаємо всі вместе.
2. Далі додаємо по одному яйцю кожен раз добре перемішуючи до однорідного стану. Всього нам знадобиться 2 яйця. Додаємо раніше заварені какао. На невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану. Просіваючи додаємо 220 грамів пшеничного борошна 5 г або 1 повну чайну ложку розпушувача для тіста 1/3 ч. ложки солі. Акуратно вмешаем борошно, щоб вона не розлетілася при перемішуванні. І перемішаємо на невеликих оборотах міксера, недовго, до однорідного стану. Зберемо тісто зі стінок і промешаем по дну. Я випікаю пиріг у формі діаметром 19 см.
3. Дно і боки форми закриваю тефлоновою стрічкою, замість тефлонової стрічки можна використовувати пергаментний папір. Перекладаємо тісто в форму і рівномірно розрівнюємо. Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів. Цельсія духовку на 45-55 хвилин, час випічки залежить від розміру пирога і вашої духовки, у мене пиріг випікався 50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить пиріг готовий. Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10-15 і звільняємо від формы.
4. Перекладаємо пиріг на решітку верхньою стороною вниз і даємо йому повністю охолонути. Остиглий пиріг перекладаємо на тарілку, я кладу його верхньою стороною вниз, так як низ більш рівна. Приготуємо крем. Розігріємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані 100 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%. Розмішуємо шоколад до однорідно стану і залишаємо на столі До 250 грам сметани, у мене сметана жирністю 30%, можна також брати сметану жирністю 20-25%. Додаємо 40 грамів цукрової пудри. І 20 грамів просіяні какао
5. Перемішуємо до однорідного стану, цукрова пудра і какао повинні повністю розчинитися. Сметану в цьому рецепті можна замінити густим натуральним йогуртом без добавок. Далі в два етапи вводимо в сметану розтоплений шоколад. Додаємо частину розтопленого шоколаду. добре все перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Додаємо залишився шоколад. І перемішуємо до однорідного стану. Крем готовий, він дуже смачний, має насичений шоколадний смак і відмінно тримає форму.
6. Покриваємо кремом пліч пирога і тонким шаром крему промазуємо пиріг верху. Фігурним шпателем я вирівнюю пиріг з боку. Залишився крем перекладаю в кондитерський пакет з фігурною насадкою. І прикрашаю кремом пиріг зверху. Пиріг готовий, його можна подавати до столу. Пиріг дуже смачний, м’який, шоколадно-шоколадний. Якщо ви любите шоколадну випічку, то я раджу вам його приготовить.