Шоколадний рулет з маскарпоне і чорною смородиною

Сьогодні рецепт дуже смачного шоколадного рулету з маскарпоне і чорною смородиною рецепт простий і смачний.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйця-4шт.
Борошно-80г
Цукор-80г
Какао-20г
Розпушувач-1/2 ч. л.

Для прошарку
Маскарпоне-250г
Вершки 33%-100г
Цукрова пудра-50г
Чорна смородина заморожена-140г
Цукор-30г
Вода-2ст.л.

Для глазурі
Темний шоколад-30г.
Вершки-33%-30г

Шоколадний рулет з маскарпоне і чорною смородиною покроковий рецепт

1. В окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, розпушувач. Яйця збиваємо з цукром до пишності і побіління 5-10 хвилин. Акуратно вводимо яйця в борошняну суміш і перемішуємо лопаткою знизу вгору, щоб маса не втратила обсяг. Застеляємо деко пергаментом і рівномірно розподіляємо тесто.
2. Випікаємо при 180° 10-15 хвилин. Гарячий бісквіт скручуємо в рулет, так, щоб пергамент був зовні, обмотуємо вологим рушником і остуджуємо. Заморожену чорну смородину змішуємо з водою і цукром і ставимо на вогонь, варимо злегка помішуючи. Смородина випустить сік, а цукор растворится.
3. Доводимо масу до кипіння і варимо 3 хвилини. Потім відокремлюємо ягоди від сиропу і даємо охолонути. Для крему маскарпоне, холодні вершки і цукрову пудру змішуємо міксером до однорідного стабільного стану. Остиглий бісквіт розгортаємо, знімаємо пергамент, просочуємо сиропом.
4. Потім рівномірно розподіляємо крем і хаотично викладаємо ягоди. Скручуємо бісквіт в рулет. Для глазурі поламаний на шматочки шоколад заливаємо гарячими вершками, перемішуємо до однорідності і наносимо на рулет. Зручно це робити силіконової пензлем. Прибираємо рулет в холодильник на ніч для пропитки.