Шоколадний торт Маркіз з кремом із згущеного молока

Шоколадний торт Маркіз з кремом із згущеного молока простий рецепт 🍫 ⠀ Це дуже простий у приготуванні, але дуже смачний і просто мега шоколадний торт! ⠀ Виходить він дуже великий – вистачить на величезну компанію. Його можна зробити прямокутним – так навіть зручніше його різати. ⠀ Пекло його безліч разів! І вам раджу спробувати)

Інгредієнти

Для коржів:
3 яйця
300 г цукру
250 г вершкового масла, розтопити
250 г кефіру
400 г борошна
100 г какао
1 ч. л соди
1 ст. л лимонного соку

Для крему:
1 банка згущеного молока (якісного)
50 г води
100 г цукру
50 г какао
2 ст. л борошна
250 г вершкового масла

Шоколадний торт Маркіз з кремом із згущеного молока покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром. Додати масло і кефір. Перемішати. ⠀ Додати борошно з какао. Перемішати. Накрити кришкою і поставити тісто в холодильник на 40 хвилин. ⠀ Потім додати соду з соком і ретельно перемішати. ⠀

2. Викласти у форму 28 см або прямокутну 15/25 і випікати при 180С протягом 70-75 хвилин. можна пекти всі коржі окремо, по 20-25 хвилин кожен! ⠀ Коржі охолодити. ⠀

3. Приготувати крем: згущене молоко змішати з водою, цукром, борошном і какао. Поставити на вогонь і довести до кипіння. ⠀ Накрити плівкою в контакт і дати охолонути до кімнатної температури. ⠀

4. Потім збити разом з м’яким маслом. В пишний крем. ⠀ Якщо ви пекли один корж, то зрізати верхівку і розрізати його на 3 коржа. ⠀ Зібрати торт, перемазуючи кожен шар кремом.

5. Поставити в холодильник мінімум на 4 години. ⠀ Потім прикрасити за бажанням. ⠀ Я помолола зрізану верхівку в блендері і посипала нею і кокосової стружкой.

Відео рецепт 👇