Пиріг Тарт з лимонним кремом та італійської меренгою

Як зробити смачний Пиріг Тарт з лимонним кремом та італійської меренгою рецепт простий.

Інгредієнти

Рецепт (на 500 гр тесту – великий тарт 26 см діаметром або кілька маленьких тарти)

150 гр вершкового масла 82%
95 гр цукрової пудри
250 гр борошна (краще брати з 13 % протеїну)
1 г солі
1 г ванільного цукру
50 гр яєць (1 середнє яйце)
30 г мигдальної муки
25 гр яєчного жовтка (жовток з одного середнього яйця)
8 г вершків

Лимонний крем 🍋
25 г вершкового масла 82%
75 мл лимонного соку-фрешу
75 г яєць
95 г цукру
30 г желатинової маси

Італійська меренга
110 г білків
225 г цукру

Пиріг Тарт з лимонним кремом та італійської меренгою покроковий рецепт

1. М’яке масло перетираємо з цукровою пудрою. Вливаємо попередньо збиті яйця і акуратно перемішуємо до консистенції омлету. Всипаємо мигдалеву борошно, сіль, ванільний цукор і просіяне борошно. Ретельно вимішуємо. Беремо 2 аркуша пергаментного паперу, кладемо тісто між ними і акуратно розтягуємо його від середини до країв до товщини 2-3 мм Відправляємо тісто в холодильник на 3-4 години відпочити. Дістаємо тісто з холодильника і вирізаємо основу для тарта залежно від вашої формы.
2. Найкраще випікати тарт на перфорированом килимку, якщо використовуєте форму-кільце, так він не буде здуватися і рівномірно пропечеться або ж використовувати роз’ємну форму. Ставимо тарт ще на 15-20 хвилин у холодильник, після відправляємо його в духовку розігріту до 170 Із режим верх-низ (+конвекція, якщо є) на 15 минут.
3. Дістаємо тарт, охолоджуємо його, не дістаючи з форми. Потім акуратно змащуємо тарт сумішшю жовтка і вершків всередині і зовні (без дна) і ставимо ще на 3 хвилини в духовку. Глянсова і рум’яна основа для тарта готова. Лимонний крем Яйця перемішайте віночком, додати цукор і лимонний фреш. Ретельно перемешайте.

4. Поставте ємність з сумішшю на водяну баню і постійно помішуйте. Доведіть до 70 °Пн. Зніміть з вогню і додайте масло кімнатної температури желатинову масу. Перемішуючи віночком і перебити заглибним блендером. Дайте крему охолонути при кімнатній температурі, потім відправте в холодильник мінімум на 1 час.