Шоколадний торт з вишнею

Як смачно зробити Шоколадний торт з вишнею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шоколадний бісквіт, шоколадний ганаш і соковита вишня. Поєднання, яке не залишить нікого байдужим!

Інгредієнти

Бісквіт:
Яйце – 3 шт
Цукор – 200 гр
Молоко – 200 мл
Рослинна олія – 3 ст л
Борошно – 200 гр
Какао – 4 ст л
Розпушувач – 10 гр
Ванільний цукор- 10 гр

Ганаш:
Вершки 33-35% 400 гр
Шоколад 400 гр ( 50/50 молочний і гіркий)

Вишнева прошарок:
Заморожена вишня без кісточки 300 гр
Цукор 2 ст л
Кукурудзяний крохмаль 2 ст л
Вода-2 ст л

Шоколадний торт з вишнею покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром до пишної піни. Додаємо молоко. Сухі інгредієнти просіяти через сито, змішати. Змішуємо дві суміші, збиваємо міксером. Бісквіт ділимо на 2 частини. Кожен корж випікаємо у формі діаметром 16 см при температурі 180 градусів близько 45-50 хв. Раджу накрити форму фольгою, щоб не утворилася шапочка і вийшов рівний корж.
2. Шоколад дробимо. Вершки підігріваємо, але не кип’ятимо. Вводимо гарячі вершки тонким струменем в шоколад, постійно помішуючи. Накриваємо плівкою і ставимо в холод на 5-6 годин, краще на ніч. Для прошарку використовуємо 1/3 частина ганаша. Інше збиваємо до пишноти. Цим кремом будемо змащувати торт.

3. В сотейник викладаємо вишню з цукром. Коли маса закипить, тонкою цівкою вводимо крохмаль, розведений у воді. Чекаємо загустіння, знімаємо з вогню. Остужаем.
4. Збірка:
На корж викладаємо ганаш, в середину половину вишневої прошарку. Зверху другий корж. Обмазуємо кремом і прикрашаємо залишилася вишнею. Присипаємо какао.

5. Так само я прикрасила по периметру шоколадними «осколками». Для цього 100 гр шоколаду темперируем ( дробимо, топимо на водяній бані). Температура шоколаду не повинна підніматися вище 30 градусів. Викладаємо на пергамент, вирівнюємо і даємо підсушитися в холодильнику хвилин 10. Ламаємо на шматочки і прикрашаємо фантазийно.