Як приготувати неймовірно смачний Шоколадний торт Сметанник з вишнею рецепт простий.
Інгредієнти
(На 5 тістечок d—10 см)
Яйце З 2 шт. (100г)
Цукор дрібний 100г
Згущене молоко 200г
Сметана 15% 120г
Сода 8г
Борошно 115г
Какао 10г
Просочення:
Сік з-під розморожених вишень (див. нижче) ~90г
Цукор 90г
Кориця за смаком
Вишневий лікер або коньяк/ром за смаком
Вишня:
Вишня заморожена 1 упаковка (300г)
Цукор 25г
Пектин NH Зг
Сироп глюкози 15г
Лимонний сік 5г
Сметанний крем:
Сметана від 25% 350г
Вершків 33-35% 150г
Сир сирний 50г
Цукрова пудра 50г (за смаком можна збільшити або зменшити кількість!)
Шоколадний торт Сметанник з вишнею покроковий рецепт
1. Яйця кімнатної температури об’єднати з цукром е чаші міксера і збивати на средневысокой швидкості протягом 15 хв. в пишну сильно посветлевшую масу. Сметану кімнатної температури змішати з содою, влити в яєчну суміш, швидко перемішати на низькій швидкості насадкою Весло. Далі ввести згущене молоко кімнатної температури і знову перемішати до об’єднання. Борошно з какао просіяти на масу і вручну вмішати широкими круговими рухами з центра.
2. Духовку розігріти до 175°с. Силіконовий килимок 40×25 см (з бортиком) змастити тонким шаром масла. Розподілити тісто. Випікати -20-22 хв. до сухої зубочистки. Остудити протягом 5 хв, після чого накрити харчовою плівкою і в такому вигляді повністю остудити. Прибрати в холодильник на 8-10 годин. Вирубкою d=9 см вирізати 8 гуртків, кожен розрізати навпіл по висоті = 16 гуртків (в кожне тістечко йде по 3 гуртка) Добре пропитать.
3. Просочення:
З соку і цукру зварити простий сироп, довівши суміш до кипіння і проваріть на повільному вогні 2-3 хв. Зняти з вогню, остудити до 40°с, додати алкоголь і спеції, перемішати, дати настоятися. Процідити і охолодити. Дуже добре Просочити шоколадні бісквіти за допомогою кондитерської кисти.
З соку і цукру зварити простий сироп, довівши суміш до кипіння і проваріть на повільному вогні 2-3 хв. Зняти з вогню, остудити до 40°с, додати алкоголь і спеції, перемішати, дати настоятися. Процідити і охолодити. Дуже добре Просочити шоколадні бісквіти за допомогою кондитерської кисти.
4. Вишня:
Вишню повністю розморозити і злити сік (~90г, зберегти для просочення!), викласти в сотейник, додати сироп глюкози і поставити на низький вогонь. Прогріти до 40°с, «дощиком» ввести суміш цукру з пектином, постійно помішуючи вишню. Збільшити вогонь, довести масу до кипіння і проварити протягом 30 сек. Зняти з вогню, додати лимонний сік, перемішати.
Накрити кришкою і остудити до кімнатної температури. Прикрасити верх десертов.
Вишню повністю розморозити і злити сік (~90г, зберегти для просочення!), викласти в сотейник, додати сироп глюкози і поставити на низький вогонь. Прогріти до 40°с, «дощиком» ввести суміш цукру з пектином, постійно помішуючи вишню. Збільшити вогонь, довести масу до кипіння і проварити протягом 30 сек. Зняти з вогню, додати лимонний сік, перемішати.
Накрити кришкою і остудити до кімнатної температури. Прикрасити верх десертов.
5. Сметанний крем: Сметану відважити в марлі на ніч. Змішати всі інгредієнти в чаші міксера. Збити на середній швидкості протягом хвилини, збільшити швидкість і збивати ще хвилину до щільної консистенції. Для більш зручної складання перекласти в кондитерський мешок.
6. Збірка: Відкласти ~ 100г крему для вирівнювання десертів. На просочений кожен гурток бісквіта викласти-25г крему, злегка притиснути. Обернути харчовою або ацетатної плівкою. Прибрати в холодильник на 3-4 години. Після чого вирівняти відкладеним кремом. Верх десертів прикрасити вишнею і меленими фисташками.