Як смачно зробити Шоколадний Торт Спартак на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Доброго ранку усім 🤍 Сьогодні вночі я не спала, не змогла заснути, дихати важко, ніч була довгою і я змонтувала для вас рецепт, будь ласка, не пошкодуйте лайки і коментарі ❤️
Інгредієнти
Для коржів:
4 яйця
100 гр цукру
1/3 год л солі
150 гр меду
60 гр рослинного масла
14 гр соди
500 гр борошна
40 гр какао порошку
Для крему:
100 гр цукрової пудри
200 гр сметани
300 гр вершків
Шоколадний Торт Спартак на сковороді покроковий рецепт
1. Для коржів:
Змішуємо яйця, цукор, соду, мед, сіль і масло до однорідної маси. Ставимо на середній вогонь і уварюють протягом декількох хвилин, поки маса не почнемо підніматися/піниться (це реакція соди) Далі додаємо 70 гр борошна і 40 гр какао порошку, перемішуємо до однорідної маси, уварюють на середньому вогні ще близько хвилини при постійному помешивание.
Змішуємо яйця, цукор, соду, мед, сіль і масло до однорідної маси. Ставимо на середній вогонь і уварюють протягом декількох хвилин, поки маса не почнемо підніматися/піниться (це реакція соди) Далі додаємо 70 гр борошна і 40 гр какао порошку, перемішуємо до однорідної маси, уварюють на середньому вогні ще близько хвилини при постійному помешивание.
2. Прибираємо з вогню, додаємо трохи борошна і замішуємо тісто. Ділимо на кульки. Підсипаємо борошно і розкачуємо кожну кульку в тонкий пласт, вирізаємо потрібний нам діаметр. Суху сковороду, ставимо на середній вогонь і розігріваємо. Випікаємо кожен пласт тіста на сковороді з двох сторін (стежте, щоб не підгоріли).
3. Тут схема майже як у млинців, коли пласт почне зверху пузириться, відразу перевертаємо і буквально 10-20 секунд готуємо з іншого боку. Готуються дуже швидко. Для крему можете використовувати тільки сметану, але так як у мене була останній стаканчик, я використовувала сливки.
4. Для крему:
Перекладаємо все в тару і збиваємо до повітряної пишної маси. Крем готов.
Перекладаємо все в тару і збиваємо до повітряної пишної маси. Крем готов.
5. Збираємо торт, перекладаючи кожен корж кремом, два останніх коржа я подрібнила з допомогою блендера в дрібну крихту, прикрашаємо торт крихтою. Прибираємо в бік мінімум на дві години для просочення. Через дві години можемо подавати до столу 🔥