Шоколадний торт В’єтнам з сметанного тесту простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
6 яєць
1,5 ст цукру
200 гр злив масла
300 гр сметани
3 ст л какао
2,5 ст борошна
1 чл соди
Пакетик ваніліну
Крем
300 гр злив масла
1 банку згущеного молока
2 ст л какао
Пакетик ваніліну
Глазур
2 ст л какао
5 ст л цукру
7 ст ложки води
1 ст л соняшникової олії.
Плитка темного шоколаду.
Шоколадний торт В’єтнам з сметанного тесту покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, вершкове масло (кімнатної температури), просіваємо борошно, какао, додаємо соду і ваніль. Все перемішуємо. Печемо 2 коржа. Пергаментний папір змащуємо злив. маслом, виливаємо половину тіста, вирівнюємо і отруюємо в духовку на 25-30 хвилин при температурі 170-180 гр.
2. Дістаємо готовий корж, перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою. Отруюємо 2 корж випікатися. Для крему збиваємо злив масло до білого і поступово додаємо згущене молоко і ванілін. Додаємо какао і ретельно перемішуємо, щоб не було комочков.
3. Змащуємо коржі кремом, зверху натираємо темний шоколад і прикрашаємо глазур’ю. Для глазурі змішуємо цукор і какао, додаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо олію перемішуємо на повільному вогні ще минуту.
4. Даємо трохи охолонути (1-2 хвилини) і прикрашаємо торт. Готовий торт краще подавати охолодженим. Готуйте на здоров’я! Радуйте своїх рідних і близких.
Відео рецепт 👇