Шоколадний торт з апельсинами та мандаринами простий рецепт домашній в духовці.
Інгредієнти
Для бісквіта:
Яйце – 5 шт.,
Цукор – 50гр.,
Сіль – щіпка,
Рослинне масло – 100 мл,
Ваніль,
Розтоплений шоколад – 150 гр.,
Борошно – 200 гр.,
Розпушувач – 10 гр.
Для цитрусового пюре:
Апельсин – 3 шт.,
Мандарин – 4 шт.,
Кукурудзяний крохмаль – 3 ч. л.,
Цукор – 100 гр.
Шоколадний торт з апельсинами та мандаринами покроковий рецепт
1. Розтоплений шоколад для просочення і прикраси – близько 150 гр. Для початку випікаємо бісквіт! Збиваємо міксером яйця з цукром і сіллю! Додаємо туди олію, ваніль, розтоплений шоколад і в кінці додаємо борошно і розпушувач! Випікаємо в формі 20 см при 170 градусах!
2. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою! Знімаємо, остуджуємо і ріжемо на 3 рівних коржа! Просочуємо розтопленим шоколадом і відкладаємо в сторону! Готуємо цитрусове пюре! Беремо апельсини і мандарини! Знімаємо шкірку і збиваємо блендером!
3. Додаємо туди 3 чайної ложки кукурудзяного крохмалю і 100 гр цукру! Перемішуємо до розчинення крохмалю і ставимо на плиту! Варимо (постійно помішуючи)до загустіння(близько 10-15 хвилин)!
4. Далі знімаємо, остуджуємо і збираємо торт у кільці з ацетатної плівкою! Корж+ конфітюр + корж + конфітюр + корж + розтоплений шоколад (приблизно 100 гр)! Відправляємо в холодильник на 4-5 годин!