Як зробити смачний Шоколадний торт з чізкейком рецепт простий.
Інгредієнти
Діаметр 16-18 см
Шоколадний чізкейк:
(всі продукти кімн. темп)
Сирний сир – 330 гр.
Цукор – 110 гр.
Какао – 30 гр.
Сметана 15-20% – 75 гр.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Шоколад темний 50-60% – 85 гр.
Яйця С1 – 2 шт.
Шоколадний бісквіт:
Борошно – 130 гр.
Цукор – 200 гр.
Какао – 45 гр.
Сода – 1 ч. л.
Молоко – 120 мл
Рослинна олія – 60 мл
Розпушувач – 1/4 ч. л
Сіль – 1/2 ч. л.
Яйця З – 1 шт.
гаряча Вода – 60 мл
Ганаш:
Вершки 33% – 40 мл
Молочний шоколад – 80 гр
Крем:
Маскарпоне – 250 гр.
Вершки 33% – 100 мл
Сирний сир -150 гр.
Цукор – 100 гр.
Шоколад натерти на тертці -60 гр.
Додатково: смажений арахіс (60 гр), карамель я робила половину розкладки.
Шоколадний торт з чізкейком покроковий рецепт
1. Шоколадний чізкейк:
В чаші міксера (насадкою лопатка) змішати до однорідності (не збивати!) сир, цукор і какао.
Додати сметану і ванільний екстракт, перемішати.
Водимо розтоплений шоколад кімнатної темп., ще раз перемішуємо.
По одному додаємо яйця, очищаючи стінки після кожного додавання.
Дно кільця діаметром 16 див. обертаємо фольгою в 2 шари. викладаємо сирну масу
і випікаємо в розігрітій до 140 гр., духовці близько години +/-. У готового чізкейку повинна
злегка колихатися середина.
Залишаємо чізкейк в выключеной духовці з відчиненими дверцятами на 30 хв. Повністю охолодити при
кімнатної темп. І прибираємо в холодильник на 5-6год. або на ночь.
В чаші міксера (насадкою лопатка) змішати до однорідності (не збивати!) сир, цукор і какао.
Додати сметану і ванільний екстракт, перемішати.
Водимо розтоплений шоколад кімнатної темп., ще раз перемішуємо.
По одному додаємо яйця, очищаючи стінки після кожного додавання.
Дно кільця діаметром 16 див. обертаємо фольгою в 2 шари. викладаємо сирну масу
і випікаємо в розігрітій до 140 гр., духовці близько години +/-. У готового чізкейку повинна
злегка колихатися середина.
Залишаємо чізкейк в выключеной духовці з відчиненими дверцятами на 30 хв. Повністю охолодити при
кімнатної темп. І прибираємо в холодильник на 5-6год. або на ночь.
2. Шоколадний бісквіт:
У мисці змішуємо борошно, цукор, какао, розпушувач, соду, сіль.
В диже міксера змішуємо молоко, раст. масло і яйце. Збиваємо до об’єднання інгредієнтів.
Додаємо сухі інгредієнти і добре перемішуємо міксером. Вливаємо окріп, ще раз перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму, випікаємо при 170 гр. 40-50 хв, до сухої зубочистки. Виймаємо з духовки і повністю охолодити. Розрізаємо на 3 рівних коржа ( зайве можна заморозити).
У мисці змішуємо борошно, цукор, какао, розпушувач, соду, сіль.
В диже міксера змішуємо молоко, раст. масло і яйце. Збиваємо до об’єднання інгредієнтів.
Додаємо сухі інгредієнти і добре перемішуємо міксером. Вливаємо окріп, ще раз перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму, випікаємо при 170 гр. 40-50 хв, до сухої зубочистки. Виймаємо з духовки і повністю охолодити. Розрізаємо на 3 рівних коржа ( зайве можна заморозити).
3. Ганаш:.
Підігріваємо вершки, розтоплюємо в них шок, пробиваємо блендером, остужаем.
Підігріваємо вершки, розтоплюємо в них шок, пробиваємо блендером, остужаем.
4. Крем:
Всі продукти холодні, збити до щільного крему, додати шоколад, перемішати до однородности.
Всі продукти холодні, збити до щільного крему, додати шоколад, перемішати до однородности.
5. Збірка:
Корж, частина крему з бортиками, заповнюємо ганашем, корж, крем , чізкейк, крем з бортиками, карамель з арахісом, корж. Залишками крему обмазуємо торт зовні. Готово.
Корж, частина крему з бортиками, заповнюємо ганашем, корж, крем , чізкейк, крем з бортиками, карамель з арахісом, корж. Залишками крему обмазуємо торт зовні. Готово.
Відео рецепт 👇