Шоколадний торт з меренгою і горіхами 😍
Інгредієнти
Для коржа:
Борошно – 200 гр.,
Яйця – 6 штук,
Цукор – 70 гр.,
Какао – 3 ст. л.,
Ванілін.
Крем:
Яєчні жовтки – 2 шт.,
Згущене молоко – 150 гр.,
Вода – 40 мл,
Масло вершкове – 250 гр.,
Какао – 1 ст. л.,
Ванілін.
Меренга:
Білки – 8 штук,
Цукор – 200 гр.,
Ванілін,
Волоські горіхи – 200 гр.
Шоколадний торт з меренгою і горіхами покроковий рецепт
1. Для коржа:
Збиваємо міксером яйця з цукром до піни, далі додаємо просіяне борошно, ванілін і какао. Знову все перемішуємо і викладаємо у форму діаметром 20 див Потім ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку на 1 годину. *Тісто не можна залишати навіть на 5 хвилин, так як бісквіт осяде. Випікати потрібно відразу☝️ Готовий корж ділимо на 2 части.
Збиваємо міксером яйця з цукром до піни, далі додаємо просіяне борошно, ванілін і какао. Знову все перемішуємо і викладаємо у форму діаметром 20 див Потім ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку на 1 годину. *Тісто не можна залишати навіть на 5 хвилин, так як бісквіт осяде. Випікати потрібно відразу☝️ Готовий корж ділимо на 2 части.
2. Крем:
згущене молоко, жовтки і воду відправляємо в каструлю, добре перемішуємо, ставимо на вогонь і варимо до загустіння. Потім знімаємо з вогню, перекладаємо в контеинер і накриваємо пленкои в контакт. Збиваємо масло з ваніліном і какао до однорідності. Далі в масляну масу поступово вводимо остиглу заварную основу і добре взбиваем.
згущене молоко, жовтки і воду відправляємо в каструлю, добре перемішуємо, ставимо на вогонь і варимо до загустіння. Потім знімаємо з вогню, перекладаємо в контеинер і накриваємо пленкои в контакт. Збиваємо масло з ваніліном і какао до однорідності. Далі в масляну масу поступово вводимо остиглу заварную основу і добре взбиваем.
3. Меренга:
Білки збиваємо з цукром і ваніліном до твердих піків протягом 20 хвилин. Далі додаємо нарізані волоські горіхи. Всю масу викладаємо на пергамент і відправляємо окремо випікатися в заздалегідь розігріту до 90 градусів духовку на 3 часа.
Білки збиваємо з цукром і ваніліном до твердих піків протягом 20 хвилин. Далі додаємо нарізані волоські горіхи. Всю масу викладаємо на пергамент і відправляємо окремо випікатися в заздалегідь розігріту до 90 градусів духовку на 3 часа.
4. Збірка торта:
Корж змащуємо кремом, зверху кладемо меренгу(для того,щоб безе залишився хрустким потрібно з двох сторін заздалегідь змастити білим шоколадом), потім знову крем,корж і крем! Зверху я прикрашала шоколаднои меренгой.
Корж змащуємо кремом, зверху кладемо меренгу(для того,щоб безе залишився хрустким потрібно з двох сторін заздалегідь змастити білим шоколадом), потім знову крем,корж і крем! Зверху я прикрашала шоколаднои меренгой.