РЕЦЕПТ ДО СВЯТА. ⠀ Сьогодні вже почали відзначати Хелловін 🎃, і я вирішила порадувати вас дуже смачним WOW тортом з цієї нагоди! ⠀ Як зробити Шоколадний торт з шоколадним кремом і безе рецепт простий. Просто нереально шоколадний вологий бісквіт, з кавової просоченням!😋 Ароматний крем з темним шоколадом. Милі привиди з безе! ⠀ І адже торт навіть вирівнювати не потрібно! Здорово ж? 😃👌🏻 ⠀ Таким десертом ви точно здивуйте своїх близьких або включіть в лінійку замовлень😉
Інгредієнти
Для бісквіта:
Борошно 340 гр
Цукор 300 гр
Какао 60 гр
Сода 10 гр
Розпушувач 10 гр
Сіль 5 гр
Кефір 230 гр
Масло рослинне 160 гр
Яйця 3 шт С0
Кави 150 мл
⠀
🥛Для просочення:
Вершки 100 гр
Кава розчинна 1 ч. л
⠀
🍨Для крему:
Шоколад темний 350 гр
Вершки 400 мл
⠀
🍦Безе:
Білок 80 гр
Цукор 160 гр
Шоколадний торт з шоколадним кремом і безе покроковий рецепт
1. Для бісквіта змішуємо в чаші борошно, какао, сіль, розпушувач і соду. ⠀ Яйця збиваємо міксером з цукром близько хвилини. Додаємо рослинне масло, кефір, гарячий кави і перемішуємо. ⠀ З’єднуємо з сухими інгредієнтами. ⠀ Ділимо тісто на дві форми 18 см діаметром. Випікаємо в розігрітій духовці до 170 градусів 40-45 хвилин. ⠀ Ще теплий бісквіт, прибираємо в плівку і в холодильник на ніч. ⠀ Заздалегідь робимо безе-привиди. ⠀
2. Робимо водяну баню. Вогонь повинен бути маленьким. Білок з’єднуємо з цукром. На бані починаємо збивати міксером на низькій швидкості 2 хвилини. Потім підвищуємо швидкість до середньої і збиваємо ще пару хвилин. Знімаємо чашу з лазні і збиваємо 3-4 хвилини на високій швидкості. Меренга повинна охолонути. ⠀ Відсаджуємо привиди круглою насадкою через мішок. Сушимо при 70 градусах 2 години. Даємо повністю охолонути духовке.
3. Робимо крем. ⠀ 200 мл вершків підігріваємо. Шоколад розтоплюємо. 200 мл вершків залишаємо холодними. ⠀ Шоколад з’єднуємо з гарячими вершками і пробиваємо блендером. Додаємо холодні і знову пробиваємо. Крем рідкий. Прибираємо його в холодильник для стабілізації на 3-4 години, а краще на ніч. Перекладаємо крем мешок.
4. ЗБІРКА:
У кожного бісквіта зрізаємо виступаючу верхівку. Ділимо його на два коржі. Нам потрібно буде лише 3. Четвертий можете заморозити або зробити кеикпопс. Кожен корж просочуємо кавовій просоченням. На підкладку кладемо трохи крему і зверху бісквіт, там торт не з’їде в процесі складання. Видавлюємо по колу крем, закриваємо другим коржем, повторюємо дії з кремом і закриваємо третім бісквітом. Залиште трохи крему, щоб змастити верх торта. На привидів робимо очі за допомогою пензлика і чорного барвника. Прикрашаємо зверху торт нашими милими привидами! Торт готовий!
У кожного бісквіта зрізаємо виступаючу верхівку. Ділимо його на два коржі. Нам потрібно буде лише 3. Четвертий можете заморозити або зробити кеикпопс. Кожен корж просочуємо кавовій просоченням. На підкладку кладемо трохи крему і зверху бісквіт, там торт не з’їде в процесі складання. Видавлюємо по колу крем, закриваємо другим коржем, повторюємо дії з кремом і закриваємо третім бісквітом. Залиште трохи крему, щоб змастити верх торта. На привидів робимо очі за допомогою пензлика і чорного барвника. Прикрашаємо зверху торт нашими милими привидами! Торт готовий!
5. Просочення:
Частина вершків підігріваємо і розводимо в них кава, з’єднуємо з рештою сливок.
Частина вершків підігріваємо і розводимо в них кава, з’єднуємо з рештою сливок.