Як смачно зробити Шпинатний медовик з чорною смородиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Тісто:
400-420 г борошна,
100 г цукру,
80 г меду,
75 г сл.масла,
80 г шпинату (3 шайби замороженого розморозити, свіжий пробити блендером),
2 великих яйця,
6 г соди,
1/3 ч. л. солі (2 р)
Крем (без фінішу):
150 г молока,
50 г цукру,
1 жовток,
10 р кукурудз.крохмалю,
250 г вершків 33%,
200 г кисломолочного сиру,
45 р сах.пудри.
Конфі:
350 г чорної смородини (ін. ягід),
70 г цукру (чи за смаком),
3 г пектину,
5 г кукурудз.крохмалю.
Шпинатний медовик з чорною смородиною покроковий рецепт
1. Тісто:
1. З’єднати яйця, цукор, мед, масло, сіль.
3. Поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, довести суміш до дуже гарячого стану (і розчинення цукру і масла).
4. Додати соду, перемішати. Помішуючи, протримати суміш ще 2-3 хв
5. Зняти з лазні. Додати пюре з шпинату, перемішати.
6. Частинами підсипати борошно, замішуючи м’яке тісто.
7. Розділити тісто на 8 шматків (близько 100 р). По черзі тонко розкачати, тримаючи решта під плівкою. Наколоти виделкою.
8. Випікати при 180 гр. 4-5 хв. У гарячих коржів відразу підрізати краю. Складати коржі один на одного можна остиглими, проклавши бумагой.
1. З’єднати яйця, цукор, мед, масло, сіль.
3. Поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, довести суміш до дуже гарячого стану (і розчинення цукру і масла).
4. Додати соду, перемішати. Помішуючи, протримати суміш ще 2-3 хв
5. Зняти з лазні. Додати пюре з шпинату, перемішати.
6. Частинами підсипати борошно, замішуючи м’яке тісто.
7. Розділити тісто на 8 шматків (близько 100 р). По черзі тонко розкачати, тримаючи решта під плівкою. Наколоти виделкою.
8. Випікати при 180 гр. 4-5 хв. У гарячих коржів відразу підрізати краю. Складати коржі один на одного можна остиглими, проклавши бумагой.
2. Крем (без фінішу):
1. З’єднати молоко, цукор, жовток і крохмаль.
2. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести суміш до дуже густого стану.
3. Попустити через сито в іншу ємність.
4. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
5. Збити вершки з пудрою до м’яких піків.
6. По ложці додавати заварний крем і сирний сир, збиваючи на середніх оборотах.
1. З’єднати молоко, цукор, жовток і крохмаль.
2. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести суміш до дуже густого стану.
3. Попустити через сито в іншу ємність.
4. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
5. Збити вершки з пудрою до м’яких піків.
6. По ложці додавати заварний крем і сирний сир, збиваючи на середніх оборотах.
3. Конфі:
1. Ягоди проварити до м’якості (кип’ятити необов’язково). Пробити блендером.
2. Змішати цукор, крохмаль, пектин. Всипати в тепле пюре, перемішати.
3. Поставити на помірний вогонь, помішувати.
4. Після закипання варити 2 хв
5. Пробити блендером. Перелити в іншу ємність. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
В залежності від вибору ягід, кількість пектину може збільшуватися (наприклад, для чорниці потрібно 5 м, а для малини ті ж 3 р).
1. Ягоди проварити до м’якості (кип’ятити необов’язково). Пробити блендером.
2. Змішати цукор, крохмаль, пектин. Всипати в тепле пюре, перемішати.
3. Поставити на помірний вогонь, помішувати.
4. Після закипання варити 2 хв
5. Пробити блендером. Перелити в іншу ємність. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
В залежності від вибору ягід, кількість пектину може збільшуватися (наприклад, для чорниці потрібно 5 м, а для малини ті ж 3 р).
4. Збірка:
Корж промазати кремом. З кондитерського мішка довільно нанести конф. Накрити іншим коржем, повторити і т.д.
Корж промазати кремом. З кондитерського мішка довільно нанести конф. Накрити іншим коржем, повторити і т.д.