Шпинатний медовик з чорною смородиною

Як смачно зробити Шпинатний медовик з чорною смородиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
400-420 г борошна,
100 г цукру,
80 г меду,
75 г сл.масла,
80 г шпинату (3 шайби замороженого розморозити, свіжий пробити блендером),
2 великих яйця,
6 г соди,
1/3 ч. л. солі (2 р)

Крем (без фінішу):
150 г молока,
50 г цукру,
1 жовток,
10 р кукурудз.крохмалю,
250 г вершків 33%,
200 г кисломолочного сиру,
45 р сах.пудри.

Конфі:
350 г чорної смородини (ін. ягід),
70 г цукру (чи за смаком),
3 г пектину,
5 г кукурудз.крохмалю.

Шпинатний медовик з чорною смородиною покроковий рецепт

1. Тісто:
1. З’єднати яйця, цукор, мед, масло, сіль.
3. Поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, довести суміш до дуже гарячого стану (і розчинення цукру і масла).
4. Додати соду, перемішати. Помішуючи, протримати суміш ще 2-3 хв
5. Зняти з лазні. Додати пюре з шпинату, перемішати.
6. Частинами підсипати борошно, замішуючи м’яке тісто.
7. Розділити тісто на 8 шматків (близько 100 р). По черзі тонко розкачати, тримаючи решта під плівкою. Наколоти виделкою.
8. Випікати при 180 гр. 4-5 хв. У гарячих коржів відразу підрізати краю. Складати коржі один на одного можна остиглими, проклавши бумагой.
2. Крем (без фінішу):
1. З’єднати молоко, цукор, жовток і крохмаль.
2. На невеликому вогні, постійно помішуючи, довести суміш до дуже густого стану.
3. Попустити через сито в іншу ємність.
4. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
5. Збити вершки з пудрою до м’яких піків.
6. По ложці додавати заварний крем і сирний сир, збиваючи на середніх оборотах.
3. Конфі:
1. Ягоди проварити до м’якості (кип’ятити необов’язково). Пробити блендером.
2. Змішати цукор, крохмаль, пектин. Всипати в тепле пюре, перемішати.
3. Поставити на помірний вогонь, помішувати.
4. Після закипання варити 2 хв
5. Пробити блендером. Перелити в іншу ємність. Затягнути плівкою в контакт. Дати охолонути, потім охолодити не менше 3 ч.
В залежності від вибору ягід, кількість пектину може збільшуватися (наприклад, для чорниці потрібно 5 м, а для малини ті ж 3 р).

4. Збірка:
Корж промазати кремом. З кондитерського мішка довільно нанести конф. Накрити іншим коржем, повторити і т.д.