Шпинатний торт з полуницею та кремом чіз

Як зробити смачний Шпинатний торт з полуницею та кремом чіз простий рецепт.

Інгредієнти

Шпинатовий бісквіт
Борошно 100гр
Цукор 100гр
Яйця ЗІ 3шт
Масло рослинне 20 гр Розпушувач 5г
Шпинат 75гр
Цедра лимона 5г

Полуничне конфі
Полуниця (заморожена або свіжа) 100гр
Цукор 50гр
Крохмаль кукурудзяний 10гр+20гр вода
Лимонна кислота 1гр
Желатин 3г + 18г води (200блуб, наприклад, Dr Oetker)

Кремчиз
Вершковий сир 400гр
Вершки 33-35% 200гр
Цукор 70гр

Просочення
150гр вода
50гр цукру

Кремчиз на покриття
Кремчиз 350гр
Масло вершкове (кімнатної температури) 70гр
Цукор або цукрова пудра 60гр

Шпинатний торт з полуницею та кремом чіз покроковий рецепт

1. Шпинатний бісквіт.
1. Свіжий шпинат залийте окропом на 1 хвилину, потім відкиньте на друшляк і відіжміть.
2. Покладіть шпинат в блендер, додайте рослинне масло, 1 желтоки цедру лимона, подрібніть до стану пюре.
3. 2 жовтки і трохи цукру, приблизно 10гр, збийте міксером до посветления маси.
4. Білки збийте з рештою цукру до твердих піків, якщо звичайний міксер, то приблизно 5-7 хвилин.
5. У жовтки введіть шпинатну масу, добре перемішайте.
6. Далі цю масу введіть в білок, акуратно.
7. В отриману суміш просіяти в три етапи борошно з розпушувачем, щоразу
перемішуючи зверху-вниз, довго не заважайте, щоб не зруйнувати повітряну структуру тесту.
8. Випікайте при температурі 170*, приблизно 40 хвилин, режим верх/низ. Готовність перевіряйте шпажкою. Готовий бісквіт вийміть з духовки і відразу переверніть на решітку (з форми не дістаємо до повного охолодження).
2. Полуничне конф.
1. Желатин залийте водою, відповідно до інструкції (Dr Oetker залийте гарячою водою і розмішайте).
2. Полуницю, цукор і лимонну кислоту доведіть до кипіння, потім пюрируйте блендером.
3. Крохмаль з водою розмішайте до однорідності і влийте тонкою цівкою в полуничне пюре, уварите до загустіння, постійно помішуючи, приблизно 1 хвилину.
4. Влийте желатин і добре перемішайте.
5. Приберіть в морозилку на 1 час.
3. Кремчиз.
1. Холодний кремчиз, холодні вершки і цукор змішайте міксером на середній швидкості до повного объединения.
4. Просочення.
1. Всі смешайте.
5. Кремчиз на покриття.
Тепле вершкове масло, холодний кремчиз і цукор перемішайте міксером до об’єднання (насадкою лопатка).
6. Збірка.
1. Бісквіт розрізати на 3 коржі.
2. Підкладку змастіть кремом, укладіть перший бісквіт, просочіть його, покрийте
шаром крему. Зробіть по колу бортик з крему і в центр викладіть
полуничну начинку, зверху покрийте кремом.
3. Покладіть другий бісквіт, просочіть його, зверху покрийте іншим кремом.
4. Покладіть третій бісквіт і просочіть.
5. Зверху покладіть целофановий пакет і підкладку і поставте вантаж 1кг і приберіть в
холодильник на 30 хвилин.
6. Далі приберіть торт в морозилку на 1-2 години, щоб він трохи схопиться з боків.
7. Спочатку зробіть чорнове покриття, потім приберіть в морозилку ще на 20 хвилин.
8. Зробіть чистове покрытие.