Швидкий торт з бісквіту, креми та полуниці простий рецепт. Бісквіт для цього торта виходить дуже ніжний і не вимагає просочення. Після випічки і охолодження, добре б загорнути у плівку і відправити на ніч у холодильник. У мене не було часу на це, але торт все одно вийшов дуже ніжний, смачний і не сухий.
Інгредієнти
Бісквіт
Білки – 4 шт
Цукор – 50 г
Сіль щіпка
⠀
Жовтки – 2 шт
Цукор – 100 г
Ванільний цукор – 10 г
Рослинна олія – 60 г
Цедра лимона – 1 ст. л.
Вода – 90 мл
Борошно – 135 р
Розпушувач – 1 ч. л.
⠀
Крем
Вершки 33% – 500 мл
Цукрова пудра – 80 г
Сир сирний – 250 г
⠀
Ягоди і фрукти за смаком
⠀
Діаметр форми – 22 см
Швидкий торт з бісквіту, креми та полуниці покроковий рецепт
1. Білки, цукор і сіль збиваємо до крутих піків. ⠀ З’єднуємо жовтки, цукор, рослинну олію, цедру лимона і воду. ⠀ У борошно додаємо розпушувач і просіваємо в жовткову суміш. ⠀ Додаємо збиті білки і акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності. ⠀
2. Форму застеляємо пергаментним папером. ⠀ Випікаємо при 160 градусах 40 – 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. ⠀ Даємо бісквіту повністю охолонути і розрізаємо на три коржі. ⠀
3. Для крему збиваємо вершки, коли почнуть густіти, частинами додаємо цукрову пудру. Потім, продовжуючи збивати, додаємо сирний сир і зменшуємо швидкість міксера. Збиваємо до однорідності. ⠀ Збираємо торт і прибираємо в холодильник на пару годин. ⠀ Приємного чаювання!
Відео рецепт 👇