Шилаплави по грузинськи з баранини, плов як каша

Шилаплави по грузинськи з баранини, плов як каша простий рецепт. Принесла дуже смачне блюдо, пару інгредієнтів і дуже смачне і ситне блюдо готове 👌.
Чесно кажучи, у нас це блюдо готуватися в основному для сумних заходів, але не знаю чому 🙃, хтось може знайте?

Інгредієнти

3 ст рис (обсяг склянки 200г) круглозерний для плову
500г баранина (м’якоть повинна важити приблизно стільки, не менше)
3-4 шт цибулі
150-200 г вершкове масло або топлене
Чорний перець за смаком (страва гостреньке)

Шилаплави по грузинськи з баранини, плов як каша покроковий рецепт

1. Баранину варити попередньо, м’ясо повинно відходити від кісток. Потім кісточки прибираємо повністю, робимо нитками Цибулю почистити, дрібно нарізати. У каструлі покладемо 2-3 їдальні ложки топлене масло (або вершкове), і посмажимо цибулю до прозрачности.

2. Потім додаємо, рис (я додавала 3 склянки, але багато залежить від сорту рису, є сорт, який додається добре, є сорт який не дуже, так що, на око теж визначитеся, для смачного шила-плову, м’ясо і рис повинні бути майже однаковою вагою), потім додаємо м’ясо, поперчимо чуточку.
3. Вилити Булонь (або звичайну воду), закриємо кришкою і варимо на повільному вогні. Коли рис вбере воду і каша ще не готове, додаємо окріп добре перемішаємо з дерев’яною лопаткою і продовжуємо взбивать.

4. Варимо приблизно 1,5 години, і кожен 10 хвилин перемішаємо. Як тільки м’ясо розчиняється і каша тягнеться, як «жевачка», значить готове, ще раз поперчити за смаком і добре перемішати. Зверху кладемо масло і закриємо кришкою. Залишаємо хвилин 15 і насолоджуємося, це нереально вкусно.

Відео рецепт 👇