Як смачно зробити домашній сік з гарбуза з апельсином на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сік виходить густий, з м’якоттю, дуже смачний і корисний. Сік можна пити відразу, а можна закатати по стерилізованим банкам і зберігати при кімнатній температурі. Буду робити ще обов’язково 👍☺
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г 29/0,6/0,1/8
🎃 Гарбуз – 2 кг
Апельсини – 2 шт
Вода – 2,5 л
Цукор – 200 г
Лимонна к-та – 1 ч. л
Сік з гарбуза з апельсином на зиму покроковий рецепт
1. Гарбуз нарізати кубиками і покласти у велику каструлю. Я варила в 10 л тазу. Залити водою, поставити на вогонь і варити до м’якості. Приблизно 30 хвилин після закипання. Потім пробити заглибним блендером до однорідного стану без комочков.
2. З апельсинів вичавити сік, вилити сік до гарбузової маси. Залишки апельсинів теж закинути. Насипати цукор і лимонну кислоту.(цукру можете додати більше, за смаком)
3. Перемішати, дати закипіти і варити ще 5 хвилин. Потім прибрати апельсини і гарячим розлити по стерилізованим банкам і закатати. Приємного апетиту ☺
Відео рецепт 👇