Як зробити Слойки з корицею, горіхами і чорною смородиною рецепт. Сьогодні у нас вдома невеликий апокаліпсис. Ну тобто не з чим було чай попити. І скінчилася навіть заначка Даниных цукерок в найнесподіваніших місцях, наприклад, шкарпетках (чистих, чесслово, у нього спеціальна пара виділена під це діло, а інша-під фантики, докази ж треба кудись ховати). Він, до речі, не в курсі, що я в курсі його заначок😅 Так от, в такі моменти треба щось швидко і смачно збагнути. А так як чорна смородина все ще виблискує своїми сережками з усіх кущів, то вона теж у справі.
Інгредієнти
✔️1 лист листкового бездріжджового тіста
✔️40 гр. вершкового масла
✔️40-50 гр. цукру
✔️0,5 ч. л. кориці
✔️40-50 гр.смажених горіхів (будь-яких, у мене мигдаль)
Для шапочки:
✔️80 гр.чорної смородини
✔️30 гр.цукру (буде трохи кисленько, можна більше)
✔️0,5 ч. л. крохмалю
✔️1 ч. л. води
Для змащування: 1 яйце
Слойки з корицею, горіхами і чорною смородиною покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 180 гр. Злегка припудрити стіл борошном і тонко розкачати лист тіста прямокутник (~3 мм). Масло розтопити, додати в нього цукор і корицю. Горішки нарубати ножем на невеликі шматочки. Ложечкою розподілити по тесту масляну суміш, посипати меленими горішками, скачати тісто в рулет (з короткої сторони) і нарізати на шматочки товщиною не більше 3 см.
2. Розкласти їх на листі, застеленому пергаментом, змастити яйцем і відправити випікатися на 20-25 хв (вони повинні стати злегка золотистим). Поки ви будете втрачати свідомість від неймовірно смачного запаху, доведеться зайнятися смородиною. Складаємо її в сотейник, всипаємо цукор і доводимо до кипения.
3. Пробиваємо блендером. Крохмаль розводимо в 1 ч. л. води, вливаємо в смородину, ще раз доводимо до кипіння, 30 сек перемішуємо і знімаємо з вогню. Дістаємо наші слойки, одягаємо кожної шапочку з чорної смородини і знову відправляємо погрітися ще на 5 мин.
4. Дістаємо, можна розкласти по горішку зверху, як у мене. Кличемо всіх пити чай. Хоча не хвилюйтеся, запах зробить це за вас.
Відео рецепт 👇