Сливовий пиріг на пісочному тісті з штрейзеля

Як зробити смачний Сливовий пиріг на пісочному тісті з штрейзеля рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на форму 24 см:

🔸Для тіста:
✅250 г борошна
✅80 г цукру
✅100 г вершкового масла
✅1 чайна ложка розпушувача
✅1 яйце
✅Щіпка солі

🔸Для начинки:
✅1 кг слив

🔸Додатково (ШТРЕЙЗЕЛЬ):
✅150 г борошна
✅100 г вершкового масла
✅80 г цукру
✅1 щіпка солі
✅1/2 чайної ложки кориці
✅1 щіпка кардамону

Сливовий пиріг на пісочному тісті з штрейзеля покроковий рецепт

1. Спочатку приготуйте пісочне тісто із зазначених вище інгредієнтів. Потім загорніть тісто у харчову плівку і дайте йому постояти годину в холодильнику. Выпойте і очистіть від кісточок сливы.
2. Тепер приготуйте тісто для крихти – змішайте інгредієнти. Тісто має бути вологе і не розсипчасте, нагадувати пісочне. Особисто мені дуже подобається, коли крихта не суха і жорстка. Застеліть дно форми для випічки пергаментом. Дістаньте пісочне тісто з холодильника і розділіть його на дві частини – на 1/3 і 2/3.
3. Розкачайте 1/3 тіста (на розмір форми). Потім викладіть пісочне тісто на дно. Розкачайте тісто (2/3) шириною приблизно 8 см, вирівняйте їм внутрішню частину форми для формування бортів. Потім гарненько притисніть пальцями дно і внутрішню частину тіста, поєднуючи в єдине целое.
4. Заповніть дно сливами. Тим часом розігрійте духовку до 160 ° C. Розподіліть зверху крихту. Випікайте пиріг близько 50 хвилин. Дайте пирогу охолонути у формі, потім можна дістати і посипати цукровою пудрой.