Сливовий пиріг з тестом як пух

Сливовий пиріг з тестом як пух простий рецепт в духовці! Тісто як пух! Без міксера! Просто й швидко!

Інгредієнти

Форма 22-26 см

2 яйця
1 год л ванільного цукру
120 г цукру (чи за смаком)
100 г рослинного масла
130 г кефіру
Щіпка солі
+/-200 г пшеничного борошна
1,5 год л розпушувача

1-2 ст л цукру для посипання
500 г слив

Сливовий пиріг з тестом як пух покроковий рецепт

1. Змішайте віночком всі інгредієнти. Тісто вийде ллється. Борошно додаєте поступово. Сливи розрізати на невеликі дольки.

2. Форму застелити пергаментом і вилийте туди тісто. Зверху на тісто викладіть сливи. Посипте коричневим або білим сахаром.

3. Випікайте в розігрітій духовці до 175° приблизно 45 хвилин до готовности.

4. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою: якщо шпажка виходить з тіста сухий – значить пиріг готовий. Всім приємного апетиту!!

Відео рецепт 👇