Смачна каша перловка з м’ясом на сковороді простий рецепт домашній. Хто сказав, що плов готується тільки з рису? Альтернативний варіант використовувати перлову крупу. Блюдо виходить дуже ніжним і незвичайним. Ідеально підходить для тих, хто не любить рис або хоче урізноманітнити свій раціон. За радянських часів таку кашу готували у їдальнях. Вона дуже корисна і поживна.
Інгредієнти
• Перлова крупа — 800 р
• Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
• Морква — 1 шт ( велика)
• М’якоть яловичини — 700-800г
• Масло рослинне + шматочок вершкового
• Сіль — за смаком
• Перець чорний мелений — за смаком
Смачна каша перловка з м’ясом на сковороді покроковий рецепт
1. Перловку висипати в миску, залити холодною водою і залишити на ніч. Вона розбухне і потім швидше звариться. М’ясо нарізати на невеликі шматочки. У казан або сковороду з товстим дном налити рослинне масло і додати шматок сливочного.
2. Викласти м’ясо і обсмажити до рум’яної скоринки. Далі додати цибулю і тушкувати 5-7 хвилин. Посолити, поперчити, покласти моркву і тушкувати ще 5 хвилин. Засипати перловку, перемішати і залити її водою вище крупи на 2-3 див. Накрити кришкою і варити, поки не випарується вся вода.
3. Потім ще раз добре перемішати, вимкнути плиту, накрити кашу кришкою і залишити так на 20 хвилин. А вже потім кличте всіх і пригощайте!
4. Це дуже смачно і ситно. Одним словом – царська каша!)
Відео рецепт 👇