Смачна паска з родзинками з сухими дріжджами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
✅борошна 320 гр
✅молока 130 мл
✅цукру 100 гр
✅масло вершкове 50 гр
✅яйце 1 шт
✅жовтки 2 шт
✅сухі дрожжии 7 гр
✅цедра одного лимона
✅щіпка солі
⠀
Для начинки:
✅масло вершкове 50 гр
✅родзинки 80 гр
Смачна паска з родзинками з сухими дріжджами покроковий рецепт
1. Для початку приготуємо опару. Для цього в теплу(приблизно 40 градусів) молоко додаємо дріжджі, пару ложок цукру, борошна і дамо піднятися дріжджовий шапочці в теплому місці 20 хвилин. ⠀ Тим часом яйце і жовтки перемішуємо з цукром, сіллю і цедрою лимона. Збиваємо до пишної світлої маси. ⠀
2. Додаємо піднялася опару і перемішуємо вінчиком. Потім в 2-3 заходу додаємо борошно. Добре вимішуємо і ближче до кінця додаємо розтоплене вершкове масло. ⠀ Змащуємо маслом миску і залишаємо тісто в тепле місце(у мене духовка прогріта до 30 градусів) на 1-1,5 години попередньо укривши плівкою. Тісто має піднятися в 2-3 рази від початкового об’єму. ⠀
3. Формуємо паски. Для цього поділяємо тісто на 2 рівних шматка і по черзі їх розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо заздалегідь замоченим в окропі родзинками. Згортаємо рулет довгою стороною, як показано на відео. ⠀
4. Розрізаємо рулет ножем навпіл залишивши невеликий хвостик приблизно 1,5-2 см ⠀ Звертаємо один кінець, а недорезанный кінчик кладемо зверху і починаємо накручувати другу косичку зверху. Самий край тіста загортаємо всередину. ⠀ Укладаємо у форму. У мене спеціальна роз’ємна, але можна взяти і звичайну бумажную.
5. Даємо піднятися 30-40 хвилин і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. ⠀ Приготувати їх можна як на передодні Пасхи, так і за 2-3 дні наперед. Зверху посипаємо цукровою пудрой.
Відео рецепт 👇