Смачні баклажани по грузинськи на зиму з перцем без помідорів

Смачні баклажани по грузинськи на зиму з перцем без помідорів найкращий простий рецепт домашній 🍆 Апетитна закуска для тих, хто любить погарячіше 🌶️

Інгредієнти

баклажани — 1 кг;
болгарський перець — 4 шт.;
гострий червоний перець — 1 шт.;
рослинне масло — 75 мл;
оцет 9% – 3 ст. л.;
часник — 4-5 зубчиків;
цукор — ¾ ст. л.;
сіль — ¾ ч. л.

Смачні баклажани по грузинськи на зиму з перцем без помідорів покроковий рецепт

1. Баклажани і перці моєму. У баклажанів зрізаємо краю, ріжемо на кубики і посипаємо сіллю, залишаємо на півгодини; Перець очищаємо від насіння, часник від лушпиння. Прибираємо плодоніжку у гострого перцю, насіння можна оставить.
2. Обидва види перцю і часник подрібнюємо в блендері або пропускаємо через м’ясорубку; Баклажани заливаємо холодною водою і відкидаємо на друшляк, обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору;
3. Масу з перцю і часнику перекладаємо в каструлю, даємо закипіти і додаємо баклажани, рослинне масло, оцет, цукор і сіль. Перемішуємо і варимо на маленькому вогні 15-20 хвилин;
4. Гарячу закуску розкладаємо по стерилізованим баночках, закутуємо до охолодження і зберігаємо в прохолодному месте.