Смачні тюфтельки з фаршу з рисом в підливі томатної в духовці

Смачні тюфтельки з фаршу з рисом в підливі томатної в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Фарш індичка/курка 700 гр
Рис варений (майже до готовності) 300гр
Яйце 1шт (маленьке)
Цибулина велика 1 шт
Морква велика 1 шт
Томатна паста 3стл з гіркою
Вода 600мл (можна замінити половину томатним соком і тоді зменшити кількість пасти)
Сіль, перець за смаком
Борошно 2стл
Масло для смаження цибулі і моркви

Смачні тюфтельки з фаршу з рисом в підливі томатної в духовці покроковий рецепт

1. З’єднати в мисці фарш, рис, сіль, перець, зелень, половину злегка обсмаженої подрібненої цибулини, дуже добре з’єднати і злегка відбити в миску (додати яйце).

2. З фаршу сформувати тефтелі розміром трохи більше волоського горіха і покласти в глибоку форму для випікання, на відстані один від одного. Другу половину цибулі подрібнити і обсмажити з тертої на крупній тертці морквою, додати розведену у воді пасту, довести до кипіння, додати 1 ч. л. цукру, сіль і перець по вкусу.

3. Розвести борошно в 3-4стл води і влити тонкою цівкою в підливу. Варити на середньому вогні до легкого загущення. Залити соусом тефтелі і відправити в розігріту до 180С духовку хвилин на 30-40 (залежить від духовки).