Як зробити Смачний борщ з капустою і буряком рецепт простий 🍲 Дада знаю, ви зараз подумали “вона мене ще буде борщ вчити готувати” 😆 Як відомо, борщ у кожної господині свій, унікальний і безумовно найкращий.
⠀
Я до свого супер борщу йшла ні багато, ні мало двадцять п’ять років.
⠀
За ці роки він був різним, він змінювався в залежності від моїх смаків. Спочатку він був більш кислим з-за більшого (ніж зараз) кількості оцту, тому що так готувала моя мама. Багато років я робила зажарку в усі супи, в тому числі в борщ, а потім раптово зрозуміла, що без неї нітрохи не гірше, але при цьому точно корисніше. Виняток тільки в тому випадку, якщо у мене стара буряк, як в цей раз, тоді я її попередньо обсмажую з морквою та цибулею.
⠀
☝️ Два моїх секретних інгредієнта! Бабуся (до речі, кухарка) навчила класти в борщ одну картоплину цілком, а коли вона повністю звариться дістати її, потовкти і повернути назад в борщ. Це дає густоту. А я люблю такий борщ, щоб ложка стояла 🤭
⠀
Мій тато не дуже жалував мій борщ саме з цієї причини і ще з-за дрібної нарізки капусти. Раніше я нарізала її соломкою, тепер на квадратики – є так набагато зручніше і як деякі жартують, капуста не б’є по щоках 🤣🤦
⠀
Другий секретний інгредієнт – протерте сало з часником, яке я кладу в самому кінці. Можна навіть покласти по тарілках. Це дає чумовой аромат 🤤 цей секретик я підгледіла у шефа ресторану української кухні. Важливо: сало потрібно саме пюрировать, а не нарізати і воно повинно бути хорошої якості, якщо є найменші сумніви, не кладіть, я так один раз зіпсувала борщ.
⠀
І звичайно найважливіше для знатного борщу, хороший бульйон, я варю майже всі супи на яловичому бульйоні, сильно багато кісток не люблю, але це індивідуально, в основному, беру край або грудинку. На грудинці виходить смачний в міру жирний бульйон. Варю в мультиварці з функцією скороварки за 1-1,5 години, якщо варити в каструлі, то не менше 2 годин, з краще і 3 на слабкому вогні.
⠀
Я до свого супер борщу йшла ні багато, ні мало двадцять п’ять років.
⠀
За ці роки він був різним, він змінювався в залежності від моїх смаків. Спочатку він був більш кислим з-за більшого (ніж зараз) кількості оцту, тому що так готувала моя мама. Багато років я робила зажарку в усі супи, в тому числі в борщ, а потім раптово зрозуміла, що без неї нітрохи не гірше, але при цьому точно корисніше. Виняток тільки в тому випадку, якщо у мене стара буряк, як в цей раз, тоді я її попередньо обсмажую з морквою та цибулею.
⠀
☝️ Два моїх секретних інгредієнта! Бабуся (до речі, кухарка) навчила класти в борщ одну картоплину цілком, а коли вона повністю звариться дістати її, потовкти і повернути назад в борщ. Це дає густоту. А я люблю такий борщ, щоб ложка стояла 🤭
⠀
Мій тато не дуже жалував мій борщ саме з цієї причини і ще з-за дрібної нарізки капусти. Раніше я нарізала її соломкою, тепер на квадратики – є так набагато зручніше і як деякі жартують, капуста не б’є по щоках 🤣🤦
⠀
Другий секретний інгредієнт – протерте сало з часником, яке я кладу в самому кінці. Можна навіть покласти по тарілках. Це дає чумовой аромат 🤤 цей секретик я підгледіла у шефа ресторану української кухні. Важливо: сало потрібно саме пюрировать, а не нарізати і воно повинно бути хорошої якості, якщо є найменші сумніви, не кладіть, я так один раз зіпсувала борщ.
⠀
І звичайно найважливіше для знатного борщу, хороший бульйон, я варю майже всі супи на яловичому бульйоні, сильно багато кісток не люблю, але це індивідуально, в основному, беру край або грудинку. На грудинці виходить смачний в міру жирний бульйон. Варю в мультиварці з функцією скороварки за 1-1,5 години, якщо варити в каструлі, то не менше 2 годин, з краще і 3 на слабкому вогні.
Інгредієнти
Яловича грудинка 600 р
Картопля 3 шт.
Капуста 14 середнього качана
лук 1 шт.
Морква 1 шт.
Буряк 2 середніх
Цукор 1 ч. л.
Оцет яблучний 1 ст. л.
Сало 50 г
Часник 3 зубчики
Зелень
Смачний борщ з капустою і буряком покроковий рецепт
1. Яловичину залити холодною водою, довести до кипіння, зняти піну і накрити кришкою і варити 2,5-3 години на слабкому вогні. Готове м’ясо вийняти, розібрати від кісток, нарізати на невеликі шматочки. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Капусту нарізати квадратиками.Додати в борщ і варити на слабкому вогні 20 минут.
2. У цей час робимо зажарку: у сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому дрібно нарізану цибулю протягом 3 хвилин. Додати натерті моркву і буряк, перемішати, влити оцет, всипати цукор, перемішати і тушкувати 10 хвилин, періодично перемешивая.
3. Сало пюрировать разом з часником. Коли капуста і картопля повністю зваряться, додати засмажку з буряком, мелене сало з часником, дрібно нарізану зелень і сіль. Все перемішати і зняти з вогню. Накрити кришкою і дати настоятися. При подачі додати сметану.