Смачний ніжний торт медовик з кремом зі сметани і згущеного молока простий рецепт.
Інгредієнти
Для коржів:
3 яйця С1
150 гр вершкового масла 82,5%
30 гр меду
1,5 ч. л. соди
210 гр цукру
550-600 гр борошна
Щіпка солі
Для крему:
Сметана 20-25% густа – 700 гр
Вершки 33% – 100 гр
Цукрова пудра – 80 гр
Варена згущене молоко – 40 гр
Смачний ніжний торт медовик з кремом зі сметани і згущеного молока покроковий рецепт
1. Для коржів:
Яйця в сотейнику змішуємо з цукром і дрібкою солі, збиваємо на мінімальній швидкості міксера 1-2 хвилини. Додаємо мед, м’яке вершкове масло і ставимо сотейник на середньо-мінімальний вогонь. При постійному підмішуванні віночком, нагріваємо масу до кипіння. Але не кип’ятити! Щоб яйця не свернулись.
Яйця в сотейнику змішуємо з цукром і дрібкою солі, збиваємо на мінімальній швидкості міксера 1-2 хвилини. Додаємо мед, м’яке вершкове масло і ставимо сотейник на середньо-мінімальний вогонь. При постійному підмішуванні віночком, нагріваємо масу до кипіння. Але не кип’ятити! Щоб яйця не свернулись.
2. Знімаємо сковороду з вогню, додаємо соду і перемішуємо вінчиком. Суміш збільшиться в об’ємі. Дайте їй трохи осісти, потім в гарячу масу вводимо частинами борошно. Спочатку замішуємо всередині сотейника, потім переміщаємося на робочу поверхню. Не забивайте тісто борошном! Як тільки тісто стало збиратися в єдиний клубок – борошна достаточно.
3. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину. Потім розкачуємо тонкі коржі, на пергаментним папері або тефлоновим килимку, попередньо припылив їх мукой.
4. Після розкочування вирізаємо потрібний вам діаметр (у мене виходить 10-12 коржів діаметром 17 см), прожарюємо тісто місцями виделкою і відправляємо в духовку кожен корж випікати при 170 градусах режим верх/низ 4-5 хвилин до золотистого кольору. Один корж залишаємо для посипання, попередньо перемолу його з допомогою блендера або качалки в дрібну крошку.
5. Для крему:
Беріть якісну сметану, густий по консистенції, щоб вона змогла взбиться. Збийте міксером на середній швидкості сметану, вершки і цукрову пудру, до консистенції густого йогурту. Якщо ваша сметана досить рідка, отвесьте її попередньо через марлю (спосіб старомодний, але перевірений, так виходить дуже щільний смачний крем). Після збивання відкладіть 1/2 частина крему в іншу миску і додайте варену згущенку. Об’єднайте за допомогою миксера.
Беріть якісну сметану, густий по консистенції, щоб вона змогла взбиться. Збийте міксером на середній швидкості сметану, вершки і цукрову пудру, до консистенції густого йогурту. Якщо ваша сметана досить рідка, отвесьте її попередньо через марлю (спосіб старомодний, але перевірений, так виходить дуже щільний смачний крем). Після збивання відкладіть 1/2 частина крему в іншу миску і додайте варену згущенку. Об’єднайте за допомогою миксера.
6. Далі кожен корж промазуємо 50-60 грам крему, обсипаємо торт крихтою і прибираємо в холодильник для просочення на 4-5 годин. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇