Смажене філе тілапії в клярі на сковороді

Як смачно зробити Смажене філе тілапії в клярі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– філе тілапії по 1 шт. на порцію
– лук 1 шт.
– яйце 1 шт.
– майонез 2 ст. ложки
– мука 2 ст. ложки
– сіль, перець, спеції для риби за смаком
– олія для смаження

Смажене філе тілапії в клярі на сковороді покроковий рецепт

1. Рибу розморожуємо при кімнатній температурі й обсушуємо паперовим рушником. Посипаємо сіллю, перцем і приправою для риби за смаком. (Моя приправа вже містить сіль і перець, так що додатково я їх не використовувала 😉) Для кляра очищаємо і подрібнюємо до стану пюре 1 луковицу.

2. Можна зробити це різними способами – натерти на дрібній тертці, прокрутити на м’ясорубці, подрібнити блендером. Мені зручніше останній із згаданих способів 😊 Цибульне пюре змішуємо з яйцем і майонезом.

3. Додаємо борошно, перемішуємо. Кляр повинен вийти по консистенції приблизно як рідка сметана. Розігріваємо олію в сковороді (масло має повністю покривати дно шаром 3 мм)

4. Рибне філе занурюємо в кляр і викладаємо в сковороду. Зверху на філе розподіляємо залишки кляру. Вогонь зменшуємо до середнього. Смажимо приблизно 15 хвилин, перевертаючи кожні 5 минут.