Смажені курячі грудки з рисом

Смажені курячі грудки з рисом простий рецепт. Тонкацу боул або блюдо есеку — японське переосмислення західної кухні 🍲 Мій улюблений формат ледачого вечері: виглядає круто, смачно і майже без заморочок. Єдине, довелося влаштувати полювання за рідкісноземельними бобами едамаме, але гугл і вкусвилл допомогли гастроэнтузиастам в їх пошуках🤓 І довелося піти на угоду з совістю, зробити соус з мазика. Операція пройшла успішно, ніхто не постраждав і тільки ситно віддувався, вимагав чаю і серію пацанів, розкинувшись ситими тюленями на дивані-камені перед телевізором за підсумками вечері😋.

Інгредієнти

Підготовка 30 хв
Приготування 15 хв
Загальний час 45 хв

— 2 курячі грудки без кісток, розрізані вздовж на 4 котлети
— 120 мл слабосоленого соєвого соусу або звичайного, злегка розведеного водою
— 100 г панірувальних сухарів
— 1 ст. л. кунжутної олії
— 1 ст. л. меду
— шматок натертого імбиру розміром з великий палець
— 3-4 пера зеленого цибулі
— 1 ч. л. кунжуту + ще трохи для прикраси
— 1 ч. л. пластівців чилі

Для гарніру
— 200 г зеленої квасолі або бобів едамаме
— 400 г готового рису
— тонко нарізаний огірок

Пряний мазик
— 100 г майонезу
— 1 ч. л. гострого соусу
— 2 ч. л. соєвого соусу
— 1 ч. л. меду

Смажені курячі грудки з рисом покроковий рецепт

1. У мисці змішайте соєвий соус, кунжутне масло, мед, імбир, половину нарізаного зеленого цибулі, кунжут і чилі. 1/3 відлийте, в останньому маринаді замаринуйте курку і залиште на 30 хв. Обваляйте курку в сухарях, сильно притискаючи, так щоб ваша курка була добре покритий панировкой.
2. Поставте сотейник на середній вогонь, влийте трохи олії і обсмажте курку до золотистого кольору по 3-4 хв з кожної сторони. Дайте відпочити 10-15 хв і наріжте тонкими смужками. ⠀
3. Примітка. Якщо ваш курку добре харчувався, курячі котлети товстенькі, паніровка починає чорніти, а впевненості в готовності кура немає, відправте його відпочивати в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10 хв. ⠀ Обсмажте на тій же сковороді квасоля або боби зі ст. л. соєвого соуса.
4. Для гострого мазика змішайте всі складові в мисці. Отже, все готово, час збирати японський тазик. У миску викладіть рис, курку, прикрасьте огірками, зеленим цибулею і кунжутом, полийте соусом, який відкладали, та гострим мазиком.