Як зробити Сметанний торт монастирська хата з вишнею рецепт в домашніх умовах. Терпіть))) поки є натхнення я тут 🙈😁 всіх З п’ятницею! І я з тортиком сьогодні 🤗 Монастирська ізба. Цей торт мені завжди нагадує про теплому і затишному будинку та безтурботні часи дитинства…
Інгредієнти
ДЛЯ ТЕСТУ:
200 гр вершкового масла ( холодного)
200 гр сметани
400 гр борошна
1/2 год л солі
150 гр цукру, але я не додавала
ДЛЯ КРЕМУ:
600 грамів сметани 25% і більше жирності
200 грамів цукрової пудри
1/2 пакетика ваніліну
Для начинки:
700 гр вишні без кісточок
Сметанний торт монастирська хата з вишнею покроковий рецепт
1. Просіюємо борошно, тремо на тертці вершкове масло з морозилки, додаємо сіль, рубаємо ножем до крихти, далі додаємо сметану. Замішуємо тісто, ділимо тісто на 5 шматочків і відправляємо в холодильник на 30 хв. Дістаємо кожен шматочок розгортаємо в прямокутник, розміром 30х20 см і режим на 3 смужки. Викладаємо вишню впритул один до одного, загортаємо все в довгу трубочку, добре защипнув.
2. Далі розігріваємо духовку до 180* деко застелити папером для випічки, кладемо наші «колоди» швом вниз і випікаємо 20 хвилин, але завжди орієнтуюся на свій духовий шафа.. Поки випікаються наші колоди готуємо крем. У сметану додаємо цукрову пудру, ванілін, размешиваем.
3. Якщо хочете, щоб крем по консистенції вийшов гущі, то сметану треба попередньо “відважити” Для цього сметану викласти в складену в кілька шарів марлю і помістити в сито. Сито поставити на порожню каструлю або миску, щоб туди стікала сироватка. Відважувати сметану в холодильнику протягом 8-12 часов.
4. Потім приготувати крем, як описано вище. Є ще один спосіб, для крему. теж готувала.. взяти вершки 30% 250 гр збити на високій швидкості, далі додати сметану приблизно 300 гр і цукрову пудру -перемішати . Крем виходить ніжний👌
5. Збираємо наш тортик Викладаємо на блюдо наші « колоди» спочатку 5 шт , зверху наносимо крем, далі 4 зверху крем і так далі 3,2,1 . Прикрашаємо шоколадною крихтою і відправляємо в холодильник для просочення. Мінімум на 5 годин В історії є трохи покрокового приготування, дивіться, поки не зникло))