Як зробити смачний Сметанний торт з кремом зі згущеного молока, молока і вершків рецепт в духовці. 99% на те, що я видалю цей пост рано чи пізно з-за не дуже вдалого фото, тому готуйте швидше, поки посаду ще тут🤣🤣 Медовик і наполеон – це класика моєї поїздки додому. Готую їх абсолютно завжди) і в цей раз замісила крем з вареним згущеним молоком і вийшло щось нереальне! Ну дуже смачно!
Інгредієнти
Коржі:
400 г борошна (+знадобиться ще на лід)
210 г масла вершкового
Яйце
220 г сметани (20% і вище)
1/2 ч. л солі
Крем:
4 жовтки
80 г цукру
20 г крохмалю кукурудзяного
600 г молока (жирного)
400 г вершків 33%
Банку вареного згущеного молока
Сметанний торт з кремом зі згущеного молока, молока і вершків покроковий рецепт
1. Крем:
Поставити в сотейнику нагріватися на плиту молоко. Збити жовтки з цукром і крохмалем, додати трохи теплого молока з сотейника , перемішати і перелити назад до решти молока, варити на середньому вогні до загусання, зняти з плити, накрити плівкою в контакт.
Поставити в сотейнику нагріватися на плиту молоко. Збити жовтки з цукром і крохмалем, додати трохи теплого молока з сотейника , перемішати і перелити назад до решти молока, варити на середньому вогні до загусання, зняти з плити, накрити плівкою в контакт.
2. спочатку Остудити при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник до повного охолодження. Після цього додати згущене молоко і збити міксером. Холодні вершки збити до піків і підмісити до крему за допомогою лопатки, крем готов.
3. Коржі:
У борошно додати сіль, натерти на крупній тертці масло, перетерти в крихту, додати сметану з яйцем і замісити тісто, прибрати на півгодини в морозилку. Дістати, розділити на 10 частин, прибрати в морозилку і діставати звідти по одному шматочку для раскатки.
У борошно додати сіль, натерти на крупній тертці масло, перетерти в крихту, додати сметану з яйцем і замісити тісто, прибрати на півгодини в морозилку. Дістати, розділити на 10 частин, прибрати в морозилку і діставати звідти по одному шматочку для раскатки.
4. Обваляти кожен шматочок тіста в борошні і розкачати на пергаменті, наколоти виделкою і випікати коржі до золотистого кольору (близько 7 хвилин в розігрітій до 200 гр духовці. Дістати і відразу вирізати коло бажаного розміру, з обрізків пізніше зробити крихту, щоб обсипати торт. Зібрати торт і дати просочитися ніч холодильнике.
Відео рецепт 👇