Як приготувати смачний Сочевичний суп пюре по турецьки в домашніх умовах рецепт. Хто дивиться мене, той знає, як сильно я люблю цей супчик. Він дуже швидко готується, можна не морочитися з акуратною нарізкою овочів, так як потім все одно все подрібнити блендером. Зовсім недавно мій старий блендер згорів і довелося купувати новий.
Інгредієнти
■ 350-400 г сочевиці ⠀
■ 1 цибулина⠀
■ 1 морква⠀
■ 1 ст л борошна⠀
■ 1 ст л томатної пасти ⠀
■ 2 шт картопля (невелика)⠀
■ 1 ст л вершкового масла⠀
■ 5-6 ст л оливкової олії⠀
■ Спеції: сіль, чорний перець, червоний гострий перець, паприка і сушена м’ята⠀
Сочевичний суп пюре по турецьки покроковий рецепт
1. Овочі нарізаємо не дуже крупно. Сочевицю просыпаем. ⠀ ⠀ На оливковій олії в каструлі обсмажуємо цибулю. Додаємо моркву, обсмажуємо. Додаємо борошно, томатну пасту, обжариваем.
2. Додаємо картоплю, сочевицю, заливаємо водою і варимо хвилин 25-30, щоб сочевиця розварилася. Якщо суп виходить дуже густим, можна додати ще трохи воды.
3. Подрібнюємо блендером, додаємо спеції і варимо ще хвилин 5. ⠀ ⠀ Для гострого соусу розтоплюємо вершкове масло, додаємо паприку і червоний гострий перець за смаком, добре прогріваємо і поливаємо соусом суп. ⠀
Відео рецепт 👇