Соковиті мясні манти з яловичини

Манти м’ясні, нарізні. ⠀ Секрет смачних мантів знаєте? Свіже гарне м’ясо (яловичина або баранина), обов’язково курдючний, або внутрішній яловичий жир і багато ріпчастої цибулі! Всі! Як зробити Соковиті м’ясні манти з яловичини рецепт простий. Вся соковитість начинки залежить від наявності жиру і цибулі! З спецій додається у фарш сіль, перець, і за бажанням — зіра. Так само можна додати нарізаний свіжий помідор і зелень. Люблю саме нарізні, а не пропущений фарш через м’ясорубку. Ще люблю манти з гарбузом! Дуууже теж смачні!)

Інгредієнти

Інгредієнти даю, приблизно, на 25 шт.
Борошно — 600-650 гр
Вода — 250 мл
Яйце — 1 шт
Сіль — 0,5 ч. л.

Начинка:
М’якоть яловичини — 800 гр
внутрішній жир Яловичий — 200 гр
Цибуля ріпчаста — 500 гр
Сіль, перець чорний мелений — за смаком

До цій базі можна додати:
Кінза свіжа — 15-20 гр
Помідор — 1 шт
Зіра — пара пучок

Соковиті м’ясні манти з яловичини покроковий рецепт

1. Тісто:
У борошно всипати сіль, перемішати. У воді розмішати яйце, влити все борошно, замісити не липке тісто. Тісто загорнути в харчову плівку на 20-30 хвилин. У цей час можна зайнятися начинкой.
2. Для начинки:
М’ясо нарізати невеликими шматочками, кубиками стороною в 1 см (приблизно), цибулю — півкільцями, жир дрібно нарубати, помідор кубиками, зелень нашаткувати. Все перемішати, посолити, поперчити за вкусу.
3. ⠀ Тісто ще раз пом’яти, тонко розкачати у великий круг, нарізати на квадрати стороною 10 см(залежить від того, наскільки великі будете ліпити) В середину квадрата покласти начинку 1.5-2 ст. л. Два протилежні краї тіста підтягнути до середини і защипнути. Також защипнути два протилежних інших края.
4. Відкриті чотири сторони теж добре защипуємо. вийшов своєрідний конвертик. Тепер защипуємо за два крайніх кінця і все, наша мантышка сформована. ⠀ Листи мантоварки добре змащуємо рослинним маслом, інакше тісто прилипне до листу, манти порвуться Сформовані манти відразу ж(!) викладаємо на аркуші мантоварки, так щоб вони не стикалися один з одним
5. В нижню каструлю мантоварки наливаємо води, ставимо її окремо на вогонь, закриваємо кришкою і даємо воді закипіти. Потім, ставимо зверху другу каструлю з мантами, щільно закриваємо кришкою і варимо 45 хв ⠀ Манти подаємо відразу ж, гарячими, попередньо рясно змастивши пензликом розтопленим вершковим маслом!