Паста з соусом Болоньєзе

Паста з соусом Болоньєзе. ⠀ Кілька днів не можу озвучити цей ролик з-за голоси, але більше чекати не хочу, пора публікувати)) ⠀ Соус Болоньєзе всі готують по-своєму, хтось за спрощеним варіантом, а хтось з усіма нюансами і деталями. ⠀ Я люблю готувати його так, як показала в ролику, тоді соус виходить з тонким ароматом і збалансованим смаком.

Інгредієнти

Фарш яловичий – 500-600гр.
Цибуля – 1шт.
Селера – 1 перо
Перетерті томати в с/соку – 300мл.
Вода – 100мл.
Орегано – щіпка
Чебрець листочки – 1веточка
Базилік або базиліковим масло – 1ст.л.
Цукор – 1/2ч.л.
Чилі – 1/3шт.
Часник – 2 зуб.
Петрушка пучок
Пармезан для подачі
Паста, у мене лінгвіні
Сіль, перець за смаком

Паста з соусом Болоньєзе покроковий рецепт

1. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до нього рубаний селера. ⠀ Обсмажуємо все пару хвилин і викладаємо фарш. Смажимо разом з фаршем до зміни кольору фаршу і до випарювання соку, а потім вливаємо перетерті томати, воду і все решта специи.

2. Добре перемішуємо масу, накриваємо сотейник кришкою і готуємо соус 1 годину на малій потужності плити, щоб ледве булькало. ⠀ В кінці додаємо рубані часник і петрушку, перемішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. ⠀ Тепер варимо пасту, у мене лингвини.

3. Готову пасту відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо пасту в каструлю, поливають невеликою кількістю оливкової олії і перемішуємо. ⠀ Викладаємо порцію пасти в тарілку, зверху соус Болоньєзе, посипаємо пармезаном, чорним меленим перцем і подаємо. ⠀ Це дуже смачно!

Відео рецепт 👇