Соковитий великодній фруткейк англійська з кремом рецепт простий. Загалом-то, звичайно ж, він може бути таким же деньрожденным або різдвяним, але під Великдень прийнято всі десерти маскувати під великодні, і це по-справжньому чудово! Весь старі рецепти знаходять абсолютно новий вигляд і нове життя) так і сталося з цими смачними кексами❤️
⠀
А ще, фруткейк – це відмінний спосіб врятувати сухофрукти та цукати, якщо раптом ви замочили занадто велику кількість для пасок) Кількості тесту за даним рецептом мені вистачило на 2 форми діаметром 10см, одну форму 14см і одну 6см. Тому, якщо хочете зробити однорозмірних десерти, думаю, можна сміливо порадити брати 4 колечка по 10см.
⠀
А ще, фруткейк – це відмінний спосіб врятувати сухофрукти та цукати, якщо раптом ви замочили занадто велику кількість для пасок) Кількості тесту за даним рецептом мені вистачило на 2 форми діаметром 10см, одну форму 14см і одну 6см. Тому, якщо хочете зробити однорозмірних десерти, думаю, можна сміливо порадити брати 4 колечка по 10см.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт.
Цукор тростинний – 55гр
Вершкове масло – 55гр
Борошно – 70гр
Горіхи (будь-які) – 55гр
Розпушувач – 1/2 ч. ложки
Цукати, попередньо замочені в алкоголі або соці – 260гр (у мене це були курага, в’ялена журавлина, родзинки і цукати полуниці. Останні я просто раджу!)
КРЕМ
сирний сир Вершковий – 200гр
Вершки 33-35% – 150гр
Цукрова пудра – 40гр
Соковитий великодній фруткейк англійська з кремом покроковий рецепт
1. Сухофрукти порізати, залити алкоголем (лікером або ромом, можна розбавити її водою 1:1), дати відстоятися кілька годин. М’яке вершкове масло і цукор збити до пишноти на високій швидкості міксера. З’єднати сухі інгредієнти. Порубати горіхи. В масляну масу ввести по одному яйця, ретельно перемішуючи після каждого.
2. Додати в суміш сухі інгредієнти і сухофрукти, перемішати Випікати кекси при 180° близько 25-30 хвилин. ⠀ Гарячі кекси (не виймаючи їх з форм) рясно полити рідиною, що залишилася від сухофруктів або сиропом з води і цукру (3 частини води і 1 частина цукру). Дати їм просочитися (до повного охолодження). Потім упакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на ночь.
3. КРЕМ.
Інгредієнти збити на високій швидкості міксера. Пофарбувати крем за бажанням. Відсадити його на охолоджені кексы.
Інгредієнти збити на високій швидкості міксера. Пофарбувати крем за бажанням. Відсадити його на охолоджені кексы.
4. Прикрасити кекси можна будь-яким зручним для вас способом) у мене це був темперований шоколад і шоколадні яйця m&ms❤️