Соус із запечених болгарських перців і сиру простий рецепт. Добре поєднується з шашликами або барбекю. Можна подавати з тостами, лавашем, пітою, хлібними паличками, крекером, з сирими овочами типу селери, моркви, огірка або болгарського перцю.
Інгредієнти
Болгарський перець 2 штуки
Часник 2 зубки
Фета/бринза 150 гр
Оливкова олія 3 ст. л
Кінза середній пучок
Сік лимона 1 ст. л
Сіль за смаком
Соус із запечених перців болгарських і сиру покроковий рецепт
1. Деко застелити фольгою, викласти перці, відправити в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200-210 градусів. Протягом запікання перці перевернуть.
2. Запечені перці загорнути у фольгу і дати повністю охолонути. Можна перекласти в пакет. Очищаємо остиглий перець від шкірки і семечек.
3. Перекладаємо в блендер, додаємо часник, кінзу, фету, солимо, вливаємо олію і сік лимона.
4. Збиваємо до однорідної маси. Прибираємо в холодильник на годину. Подаємо і наслаждаемся.
Відео рецепт 👇