Соус із запечених перців болгарських і сиру

Соус із запечених болгарських перців і сиру простий рецепт. Добре поєднується з шашликами або барбекю. Можна подавати з тостами, лавашем, пітою, хлібними паличками, крекером, з сирими овочами типу селери, моркви, огірка або болгарського перцю.

Інгредієнти

Болгарський перець 2 штуки
Часник 2 зубки
Фета/бринза 150 гр
Оливкова олія 3 ст. л
Кінза середній пучок
Сік лимона 1 ст. л
Сіль за смаком

Соус із запечених перців болгарських і сиру покроковий рецепт

1. Деко застелити фольгою, викласти перці, відправити в заздалегідь розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200-210 градусів. Протягом запікання перці перевернуть.

2. Запечені перці загорнути у фольгу і дати повністю охолонути. Можна перекласти в пакет. Очищаємо остиглий перець від шкірки і семечек.

3. Перекладаємо в блендер, додаємо часник, кінзу, фету, солимо, вливаємо олію і сік лимона.

4. Збиваємо до однорідної маси. Прибираємо в холодильник на годину. Подаємо і наслаждаемся.

Відео рецепт 👇