Як зробити кращий соус ткемалі з аличі на зиму по грузинськи класичний в банках найсмачніший з жовтої і червоної аличі в домашніх умовах простий рецепт. ❤️ Соуси здатні найпростіше блюдо перетворити в щось шедевральне 😻 Алича – це різновид слив, тільки вона дрібніше і кисліше, хоча, коли вона стає дуже стиглої, то солодощі в неї з головою 👌 Я люблю м’яту, зелений базилік і м’яту, а для основи – петрушку і кріп 😉 ТОП 3 улюблених 🌿чебрець 🌿зелений базилік 🌿кінза.
Інгредієнти
1кг аличі (у мене – жовта і трохи червоного кольору)
1 головка часнику
1 маленький чилі перцю
0,5 стл сіль
3 стл цукор
1 невеликий пучок кінза
трохи зелений базилік
1 невеликий пучок кріп
1 невеликий пучок петрушка
трохи м’ята
1 щіпка коріандр (горошком)
Соус ткемалі з аличі на зиму по грузинськи домашній покроковий рецепт
1. Закип’ятити аличу і злегка проварити. Видалити кісточки і шкірки. Часник почистити і дуже дрібно порізати або видавити через часникодавку. Подрібнити зелень і перец.
2. Додати в киплячий сік зелень, часник, коріандр, перець, сіль і цукор, добре перемішати, налити в маленьку ложку мисочку.
3. Остудити і спробувати, при необхідності додати сіль і цукор закриваємо в стерильних банках.