Соус з помідорів, перцю, цибулі, часнику, базиліка і мяти на зиму

Як приготувати Айс Соус з помідорів, перцю, цибулі, часнику, базиліка і м’яти на зиму в банках рецепт простий. Пряний, ароматний дуже смачний до м’яса, птиці, купатам, люля, до чого завгодно! Я впевнена, що подібні рецепти існували і до мене, просто при створенні цього соусу я орієнтувалася тільки на свій смак, на те, що є в городі і на поєднання спецій. Обов’язково зберігайте. Вам сподобається. Це абсолютно точно!

Інгредієнти

Помідори-може знадобитися різна кількість залежно від сорту (у нас було два 10 літрові відра)
Перець солодкий-2 кг (вже почищеної від насіння і хвостиків)
Цибуля ріпчаста – стакан 200 гр. ( вже прокрученного через м’ясорубку)
Часник-стакан 200 гр. ( вже прокрученного через м’ясорубку)
Гострий перець – 6 шт ( я готувала гострий кетчуп, якщо не любите зменшіть кількість перцю або приберіть зовсім)
Базилік – великий пучок
М’ята -маленький пучок
Спеції- запашний перець-10 шт., гвоздика-7 шт., чорний перець, коріандр і насіння гірчиці по чайній ложці
Цукор-3 склянки (200мл)
Сіль-2 ст. л з гіркою
Оцет 70%-8 мл (відмірювали мікстурою ложкою)

Соус з помідорів, перцю, цибулі, часнику, базиліка і м’яти на зиму покроковий рецепт

1. Всі перемелюю на м’ясорубці з дрібною решіткою. По черзі: 1-часник, 2-лук, 3-перець солодкий і гострий, 4 – помідори, зелень дрібно шаткую, спеції смалываю в кавомолці в муку.
2. ВАЖЛИВО! Ставлю перекручені помідори у великій каструлі на вогонь і починаю з допомогою сита і ополоника отчерпывать зайву воду, до тих пір, поки не залишиться 5 літрів томатної массы.
3. Після цього додаю перекручений перець, цибулю і сіль з цукром. Варю цю масу періодично помішуючи 50 хв. Після додаємо часник, спеції, зелень і варимо ще 10 хвилин, після цього додаємо оцет і варимо ще 5 хв., добре розмішуємо масу і пробуємо на сіль і цукор, які можна додати за вкусу.
4. Розливаємо по стерильним пляшках або банках, закорковуємо і прибираємо під шубу. Вихід готового соусу від 5,5 до 6 літрів Зберігатися при кімнатній температурі. Смачної всім зимы!