Як смачно зробити Спагеттіні спагетті з гарбузом і беконом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кремовий, сирний і дуже ніжний смак. І, незважаючи на присутність бекону, зовсім не жирний. А якщо замість твердого сиру додати маскарпоне, смак буде ще більш вершковий. Пасту можна використовувати будь-якої форми, необов’язково спагеттіні.
Інгредієнти
• 300г сирої гарбуза або готового пюре із запеченої,
• 250г спагеттіні,
• 120г бекону,
• 50г твердого сиру або 2ст.л. маскарпоне,
• 1-2 зубчики часнику,
• сіль, свіжомеленим чорний перець, прованські трави, копчена паприка.
Спагеттіні спагетті з гарбузом і беконом покроковий рецепт
1. Ставимо воду на пасту. Після закипання підсолюємо і відварюємо спагеттіні альденте (на 2 хвилинки менше, ніж по інструкції на упаковці); Ріжемо на брусочки бекон. Обсмажуємо на сковороді до хрусткої скоринки. Знімаємо на тарілку. Прибираємо зайвий жир зі сковороди (у мене був нежирний бекон, нічого не довелося прибирати).
2. гарбуз Очищаємо і ріжемо кубиками. На сковороду, де смажився бекон, прогріваємо півхвилинки роздавлений часник, додаємо гарбуз, доливаємо трохи води, щоб покривала гарбуз (можна з каструлі, де вариться паста) і готуємо під кришкою 15 хвилин до мягкости.
3. Перекладаємо гарбуз в чашу блендера. Туди ж тертий сир/маскарпоне. Солимо, перчимо і пробиваємо до однорідної кремоподібної маси. Повертаємо гарбуз в сковороду. Додаємо бекон (залишаємо трохи для декору).
4. Зливаємо воду з пасти, і додаємо пасту в сковороду. При необхідності підливаємо воду від варіння спагеттіні. “Купаємо” пасту в гарбузовому кремі. Подаємо відразу ж. Прикрашаємо беконом, копченої паприкою, микрозеленью.