Стейки з баклажанів з грибами у вині і вершковим пюре від Гордона Рамзі

Веганські вечеря в стейк-хаусі – гриби в винної глазурі, запечені овочеві демі і картопляне пюре з вершками. Як смачно зробити Стейки з баклажанів з грибами у вині і вершковим пюре від Гордона Рамзі покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

“Стейки” з баклажанів:
2 баклажана з обрізаними стеблами (близько 12 унцій кожен)
1 столова ложка насіння кмину
1 столова ложка гірчиці насіння коричневої
1 столова ложка суміші з перцю горошком
½ чайної ложки насіння кропу
3 столові ложки подрібненого часнику
4 чайні ложки цибульного порошку
2 столові ложки копченої паприки
2 чайні ложки грибного порошку
1 столова ложка сушеного розмарину (чебрецю або їх поєднання)
пластівці кайенского або червоного перцю, за бажанням
Соус:

2 чашки сухого червоного вина (750 мл)
1 склянку свіжого бурякового соку
2 гілочки свіжого розмарину
1 столова ложка веганского бульйону
4 унції (1 паличка) веганского вершкового масла, нарізати на шматочки
¼ чашки соєвого соусу або тамарі
1-2 столові ложки веганского вустерширу
1 столова ложка рідких амінокислот, за смаком

Стейк-хаус Гриби, глазуровані у червоному вині:
4 унції трубчастих грибів, нарізаних і нарізаних (maitake смажені гриби / устриці також гарні)
оливкова олія першого віджиму
2 унції грибів шиітаке, нарізані невеликими шматочками
2 столові ложки веганского вершкового масла, розділені
2 столові ложки подрібненої цибулі-шалоту
2 зубчики часнику, дрібно подрібнених
⅓ чашка червоного вина
½ склянки грибного бульйону
гарне кількість чорного меленого перцю
порція веганского вустерширського соусу (за бажанням)

щіпка свіжозібраного чебрецю
Вершкове пюре з обсмаженого часнику:
6 Картоплин “Юкон Голд”, очищених і нарізаних кубиками (близько 2 фунтів)
кошерна сіль і мелений чорний перець за смаком
4 столові ложки веганского вершкового масла
⅓ чашка веганских вершків або рослинного молока
2 обсмажених зубчики часнику, роздавлених (можна використовувати чорний)
нарізаний зелений лук для подачі на стіл (за бажанням)

Обвуглений овочевий Меланж Демі Глясе:
8 унцій змішаних грибів (в ідеалі портабелло і шиітаке)
1 маленький баклажан, нарізаний (близько 8 унцій)
2 моркви, нарізані (близько 8 унцій)
2 стебла селери, нарізані
6 розчавлених зубчиків часнику
оливкова олія для приготування
6 помідорів сливи, розрізаних навпіл (близько 8 унцій)
2 цибулини, очищені і нарізані часточками (стебла цілі, а шкірка залишена)
1 столова ложка томатної пасти
2 чашки червоного вина
1 смужка комбу (за бажанням)*
1 лавровий лист
столова ложка перцю горошком
2 гілочки свіжого розмарину або чебрецю
4 склянки грибного бульйону
рідкі амінокислоти за смаком

Зелень кульбаби для гарніру (за бажанням)

Стейки з баклажанів з грибами у вині і вершковим пюре від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 400F. Приготуйте “Стейки” з баклажанів – обсмажте кожен баклажан на відкритому вогні на газовій плиті (в якості альтернативи ви можете смажити, часто перевертаючи).

Використовуючи щипці, повертайте баклажани, поки вони не обвугляться з усіх боків і не стануть м’якими. Викладіть у форму для запікання, досить велику для обох баклажанів, щільно накрийте поліетиленовою плівкою і відставте в сторону, поки вони не остынут.

2. Тим часом приготуйте стейк, натріть на великій сковороді насіння кмину, насіння гірчиці, суміш з перцю, насіння кропу на середньо-слабкому вогні до появи аромату. Помістіть в м’ясорубку для спецій (або розітріть в ступці і пестике).

Змішайте з рештою спеціями, натріть і зберігайте кілька місяців в герметичному контейнері. Як тільки баклажани охолонуть, очистіть їх від шкірки і викиньте. Рясно приправте стейк зі всіх сторін натріть і посоліть. Збризніть баклажани оливковою олією і налийте стільки вина, щоб воно покрило світлом дно форми для запекания.

3. Запікайте в духовці 30-45 хвилин, один раз перевернувши, обережно за допомогою лопатки для риби або щипців. Розріжте і смажте ще 30 хвилин. Приготуйте соус для заливки – в каструлі з широким дном доведіть залишилося вино, буряковий сік і розмарин до швидкого кипіння.

Тушкуйте на середньо-високому вогні, поки маса не зменшиться до ½ склянки. Збийте з бульйоном і веганским маслом і перемішайте до однорідності. Зніміть з вогню, додайте соєвий соус вустершир і приправте рідкими амінокислотами з вкусу.

4. Зменшіть вогонь до 300F і збризніть баклажани ⅓ склянкою джуса і готуйте 15-20 хвилин, перевернувши один раз. Продовжуйте смажити баклажани, періодично поливаючи соусом, поки вони не стануть м’якими, злегка зневодненим і баклажани не стануть нагадувати стейк*

Приготуйте гриби для стейк-хауса – розігрійте сковороду на середньо-високому вогні, збризніть сковороду 1 столовою ложкою оливкової олії і обсмажте гриби-трубочки (зрізом вниз) до золотистого кольору, посоліть і зніміть зі сковороди.

Додайте шиітаке і ще одну столову ложку оливкової олії, готуйте, поки вони не стануть карамелизованными, злегка ніжними, а велика частина води випарується, близько 3-5 хвилин.

Додайте залишилися гриби, половину вершкового масла, цибуля-шалот, часник, приправити сіллю і великою кількістю чорного перцю. Готуйте, поки гриби не стануть м’якими і карамелизованными, посипте тимьяном.

5. Розігрійте сковороду з вином, влийте бульйон і тушкуйте, поки не зменшиться наполовину. Збризніть вершковим маслом і приправити сіллю, перцем і вустерширом. Зберігайте тепло. Вершково-часникове пюре: Покладіть картоплю в каструлю, залийте прохолодною водою, доведіть до кипіння і щедро посоліть.

Тушкуйте, поки картопля не стане м’яким. Тим часом у невеликій каструлі приготуйте часниковий крем. Розтопіть вершкове масло і вершки із зубчиками часнику, тушкуйте на слабкому вогні 3-5 хвилин. Процідіть через дрібне сито, видавивши часник, щоб забезпечити максимальний аромат.

6. Картоплю пропустити через м’ясорубку або розім’яти з допомогою ручного пюре до отримання однорідної маси, повернути в каструлю. Додайте вершки і приправити сіллю і перцем. Прикрасити зеленою цибулею. Обвуглений овочевий меланж Демигласе: Розігрійте духовку до 425F.

Поставте деко в духовку для розігріву на 1-2 хвилини. Змішайте гриби, баклажани, моркву, селеру і часник з достатньою кількістю масла, щоб злегка покрити. Викладіть на розігріте деко і запікайте протягом 45-50 хвилин до карамелізації і м’якості, періодично переворачивая.

7. Тим часом розігрійте велику сковороду на сильному вогні. Збризніть дно невеликою кількістю масла і покладіть в горщик помідори розрізом вниз. Обсмажте помідори і готуйте, поки вони не стануть карамелизованными і не почнуть в’янути, на дні каструлі повинен з’явитися приємний наліт, близько 5-7 хвилин.

Додайте цибулю в каструлю і дерев’яною ложкою зішкребіть приготовані шматочки, щоб вони увійшли в склад. Готуйте ще 10-20 хвилин, поки цибуля не стане м’яким і золотисто-коричневым.

8. Додайте томатну пасту в сковороду і підсмажуйте протягом хвилини або двох. Залийте ½ склянки червоного вина і готуйте, поки воно майже не охолоне. Перекладіть обсмажені овочі в каструлю і влийте залишився червоне вино, комбу, лавровий лист, перець горошком і розмарин.

Доведіть до кипіння і зменшіть кількість вина наполовину. Влийте бульйон і тушкуйте на середньо-слабкому вогні від 45 хвилин до 1 години, поки овочі майже не розваляться, а бульйон не стане ароматним, додаючи воду, якщо бульйон стає занадто густым.

9. Бульйон процідіть, видаляючи сухі речовини, і зменшіть вогонь, поки він не стане схожий на густий соус. Приправте рідкими амінокислотами, сіллю і перцем. Подавайте стейки з ложкою вершкового картопляного пюре, виклавши навколо стейка глазуровані гриби і рясно посипавши обвугленим овочевим демі глайсом.
10. Примітки до рецептом: Стейки з сухою витримкою покращують смак і ніжність – то ж саме відноситься і до мого веганскому стейку. Витримайте на ніч у холодильнику, посипавши руба і посипавши джусом для додання страві ще більш ароматного смаку.

Комбу є відмінною заміною веганским або вегетаріанським соусам, пропонуючи глибину смаку і розумом без додавання м’яса або кісток у традиційному бульоне.