Сухе варення з слив в духовці в домашніх умовах

Як зробити Сухе варення з слив в духовці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Сливи без кісточок – 700 г
Цукор – 150 г

Разом на 100 г:
Білки: 1.8
Жири: 0.7
Вуглеводи: 62
Ккал: 260

Сухе варення з слив в духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Сливи укласти на деко в один шар впритул один до одного зрізом вгору, всипати в кожну по 1/3 ч. л. цукор, а якщо зливу дрібна або по 1/2 ч. л. цукру, якщо велика. Поставити деко в розігріту до 200°С духовку приблизно на 30 хвилин до уваривания.
2. Я періодично відкривала духовку, щоб випустити пар. Вийняти деко і остудити. Посипати пергаментний папір цукром і викласти зверху сливы.
3. І тут найскладніше: залишити досушиваться при кімнатній температурі дві доби і не з’їсти все раніше времени.
4. Таким способом можна заготовити аличу, абрикоси, персики, яблука. У кожну половинку можна вкласти волоський або мигдальний орех.