Суп з галушками на курячому бульйоні класичний

Суп з галушками на курячому бульйоні класичний простий рецепт. Галушки — це відварені у воді шматочки тіста. Цей супчик я готую з самого дитинства. Моє завдання завжди була опускати галушки у воду і спостерігати, як вони моментально зварюються😍

Інгредієнти

курка для бульйону
картопля 3-4 шт
моркву 2шт
цибулю 2шт невеликих
яйце 1шт
борошно 2-3 ст л
сіль за смаком
запашний перець горошок 5-7шт
лавровий лист 2шт

Суп з галушками на курячому бульйоні класичний покроковий рецепт

1. Вибирайте частини курки, що пожирніше (напр. гомілка, стегно). З магазинної грудки цей суп буде водою з тестом, а нам потрібен саме наваристий бульйон. Домашня курочка — ідеально! Курку довести до кипіння, зняти пінку. Додати цілу цибулину і цілу моркву, сіль, чорний перець горошок і лавровий лист.

2. Для засмажки на рослинному маслі обсмажити натерту моркву і цибулю. Відварити курку до готовності. Потім прибрати зварену цибулину і моркву, а також лавровий лист. Додати до бульйону картопля кубиком і зажарку.

3. Для галушок до яйцю додати 2 ст л борошна з гіркою, сіль і змішати. Борошно дивіться по консистенції на відео, може знадобиться ще пів ложечки. Повинна вийти така тягуча маса. Залишити на 10 минут.

4. Я роблю саме рідке тісто, так галушки вийдуть більш ніжними на мій погляд. Коли картопля майже готовий, додати галушки. Для цього чайну ложку намочити в бульйоні і взяти тісто на кінчику ложки.

5. Ненадовго опустити в бульйон і вийняти ложку, щоб тісто скло. Проварити все разом ще близько 3 хвилин. Вимкнути вогонь і додати дрібно нарізану петрушку.

Відео рецепт 👇