Сирна запіканка без борошна і без манки в духовці

Сирна запіканка без борошна і без манки в духовці простий рецепт! Все де є що-то з сиром, – про мене. Тим більше, якщо воно таке м’яке, ніжне і вершкове! Готуйте і ви 😉

Інгредієнти

Рецепт за формою 18×18 см.

500-550гр. сиру (5-9%)
3 яйця
150мл. вершків (можна сметану)
100 цукрової пудри (можна більше, якщо любите якнайсолодше)
40 гр. кукурудзяного крохмалю
ванілін на кінчику ножа
щіпка солі

Сирна запіканка без борошна і без манки в духовці покроковий рецепт

1. Білки відокремити від жовтків. Змішати сир, вершки, пудру, крохмаль, ванілін і сіль. Перебиті блендером до утворення гладкої маси, без комочков.
2. Якщо сир зернистий, то краще заздалегідь перетерти через сито). В окремому посуді збити білки до легкої стійкості. З’єднати з сирною масою і обережно перемішати до однородности.
3. У форму простелити пергаментом і змазати його олією. Залити сирну суміш у форму. Випікати в попередньо розігрітій до 170°С духовці 40 хв. Вимкнути духовку і залишити в ній запіканку до повного охлаждения.