Сирна запіканка з маком і манговим соусом

Сирна запіканка з маком і манговим соусом простий рецепт.

Інгредієнти

Форма – кондитерському кільце 14 см

Інгредієнти:
▫️Сир (Простоквашино 2%) – 200 гр
▫️Сирний сир (Hochland) – 100 гр
▫️Грецький йогурт (Teos) – 130 гр
▫️Крохмаль кукурудзяний – 10 гр
▫️Яйце – 1 шт
▫️Підсолоджувач – 5 гр
▫️Мак – 10 гр

КБЖУ на 100 гр – 145/12,5/8/5,2.
Вага готової запіканки – 480 гр

Манговий соус:
▫️Пюре манго – 100 гр
▫️Кукурудзяний крохмаль – 2 гр
▫️Вода – 20 мл

КБЖУ на 100 гр: 60/0,6/0,5/13.

Сирна запіканка з маком і манговим соусом покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 160 С. ⠀ Сир збити у блендері до однорідності. Додати сирний сир, грецький йогурт, крохмаль, яйце і підсолоджувач – ще раз збити. Додати мак – перемішати. ⠀
2. Перекласти тісто в підготовлену форму і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин. ⠀ Дати запіканці охолонути до кімнатної температури, прибрати в холодильник на ніч, потім вийняти з форми. ⠀ ⠀
3. Крохмаль змішати з водою. У сотейнику об’єднати пюре манго і крохмальну суміш. Постійно помішуючи, варити на середньому вогні до загусання, 1-2 хвилини після закипання. ⠀

4. Готовий соус перекласти в глибоку миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години. Консистенція стане гуще.