Сирна запіканка з цукровою пудрою і вершками

Розкриваю карти і ділюся своїм секретним рецептом запіканки 🍰 Готую тільки так і вже три роки. Сирна запіканка з цукровою пудрою і вершками простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Сир (однорідний) 5-9% – 430 р
Цукрова пудра – 240 р
Яйця – 2 шт.
Жирні вершки – 260 р
Борошно – 20 р
Сік лимона – 1 ст. л.
Ванільний екстракт/ванілін

Сирна запіканка з цукровою пудрою і вершками покроковий рецепт

1. Сир протерти через сито. Не обов’язково, але так текстура запіканки стане ще ніжніше і однорідніше. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити разом з цукровою пудрою до збільшення массы.
2. Білки збити до піків з дрібкою солі. До жовтків додати сир, вершки, борошно, сік лимона і ванілі. Перемішати. До основної маси обережно вмішати белки.

3. прокласти Форму пергаментним папером і перелити масу. Випікати при 180С 60-70 хвилин. Краще їсти охолодженої. Подавати зі сметаною і цукровою пудрой.