Сирні пончики в духовці без дріжджів і закваски просто і смачно простий рецепт.
Інгредієнти
На 18-20 шт
120 г жирного сиру
120 гр пшеничного борошна в/с чи 1с
50 гр яйця (1 шт С1)
30 гр цукру
7 гр ванільного цукру
3 гр розпушувача
1 гр солі
Сирні пончики в духовці без дріжджів і закваски покроковий рецепт
1. Замість розпушувача можна 0,5 ч. л соди погасити оцтом. Сир протерти через сито або пробити блендером, додати яйце, сіль, весь цукор, ретельно перемішати (можна пробити блендером). Внести просіяні разом борошно і розпушувач, вимісити м’яке, трохи липке тесто.
2. Накрити і залишити на 20-30 хвилин. Через 20-30 хвилин: Розділити на шматочки по 15-17 гр, підкотити. Обсмажити у фритюрі до золотистого кольору. Викласти на паперові рушники. Обваляти в цукрі або посипати цукровою пудрой.
3. Можна розкачати в корж, кулінарним кільцем великого діаметру вирізати кола, а кільцем меншого діаметру зробити отвір в центрі. Викласти на деко і випікати при 180°С ~20 хвилин. Остиглі пончики покрити глазурью.