Як зробити Сирно медові Тарталетки з інжиром рецепт простий. 5 шт. діаметр 9,5 см: З цієї кількості тесту виходить 8-9 основ для тарталеток( в залежності від товщини розкочування), начинка розрахована на 5 тарталеток.
Інгредієнти
Основа:
Борошно 200 г
Цукрова пудра-60 г (приготована з цукру)
Яйце 40 р
Олію слив. ж. 82% 90 р
Сіль щіпка
Начинка:
Сирно-медовий ганаш:
Шоколад білий 26% 100 р
Вершки ж. 33-35% 100 р
Мед 15 р
Сир твердий 20 г
Сіль морська щіпка
Компоті з інжиру:
Інжир свіжий 250 р
Цукор 50 г
Пектин NH 2,5 р
Лимонний сік 20 р
Гілочки чебрецю 5 -6 шт.
Для прикраси інжир свіжий 2-3 шт.
Сирно медові Тарталетки з інжиром покроковий рецепт
1. Основа:
Цукрову пудру збити з вершковим маслом , додати яйце, збити. З’єднати з борошном і сіллю, швидко замісити тісто. (як тільки почне збиратися в ком, дістати з діжі, надати прямокутну форму заввишки біля 1 см, прибрати в плівку і поставити в холодильник на 4 години мінімум. Розкачати до 2,5 мм. Викласти тісто по формах. Розкласти на дно і стінки. Випекти при 170 градусах включеному режимі конвекція 12-14 хвилин. ⠀
Цукрову пудру збити з вершковим маслом , додати яйце, збити. З’єднати з борошном і сіллю, швидко замісити тісто. (як тільки почне збиратися в ком, дістати з діжі, надати прямокутну форму заввишки біля 1 см, прибрати в плівку і поставити в холодильник на 4 години мінімум. Розкачати до 2,5 мм. Викласти тісто по формах. Розкласти на дно і стінки. Випекти при 170 градусах включеному режимі конвекція 12-14 хвилин. ⠀
2. Начинка:
Вершки з’єднати з медом, натертим на дрібній тертці сиром, сіллю. Довести до кипіння, дати настоятися 10-15 хвилин, процідити за бажанням через сито. З’єднати з розтопленим шоколадом. Замісити до стану «емульсія». Ввести вершкове масло, залити на отпеченные основи. Дати стабілізуватися 6-8 годин в холодильнику , наповнити инжировым компоте.
Вершки з’єднати з медом, натертим на дрібній тертці сиром, сіллю. Довести до кипіння, дати настоятися 10-15 хвилин, процідити за бажанням через сито. З’єднати з розтопленим шоколадом. Замісити до стану «емульсія». Ввести вершкове масло, залити на отпеченные основи. Дати стабілізуватися 6-8 годин в холодильнику , наповнити инжировым компоте.
3. Компоті з інжиру:
Інжир порізати на шматочки, заспать половиною цукру, додати чебрець. Другу половину змішати з пектином. Інжир з цукром в сотейнику підігріти до 40 градусів. Ввести цукор з пектином, довести до кипіння, проварити близько 30 секунд, додати лимонний сік. Трохи охолодити, вилити поверх ганаша. Дочекатися застигання, прикрасити інжиром, гілочкою чебрецю, шматочками зведено инжира.
Інжир порізати на шматочки, заспать половиною цукру, додати чебрець. Другу половину змішати з пектином. Інжир з цукром в сотейнику підігріти до 40 градусів. Ввести цукор з пектином, довести до кипіння, проварити близько 30 секунд, додати лимонний сік. Трохи охолодити, вилити поверх ганаша. Дочекатися застигання, прикрасити інжиром, гілочкою чебрецю, шматочками зведено инжира.