Сирний маннік на сметані в духовці

Як зробити смачний Сирний маннік на сметані в духовці рецепт простий. Альтернатива запіканці, або навіть чізкейк, не тільки на сніданок, але і в якості десерту. Готувати швидко, а вкууусно. З вас сердечко ♥️ цур!

Інгредієнти

(на форму 18-20 см):

Для лепешняку: сир в брикетах 350 г (5-9% жирності), яйця с1 3 шт, манна крупа 140 г, сметана 15-20% жирності 150 г, цукор 150 г, розпушувач тіста 10 г, ваніль/ванільний цукор – за смаком.
Для крему: м’який сир 200 г, сметана 25-30% 200 г, цукрова пудра-30 г+можна додати цедру лимона/апельсина.
+ягоди для декору за бажанням

Сирний маннік на сметані в духовці покроковий рецепт

1. Сир з манкою, сметаною, розпушувачем і ванільним цукром – пробити блендером до гладкості. Яйця з цукром збити до пишної маси, додати в 2 заходу до сирної суміші і перемішати венчиком.

2. Кільце без дна обтягнути фольгою, вилити масу і відправити в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах.

3. Повністю остудити, навіть охолодити я б сказала.

4. Для крему просто з’єднати всі інгредієнти і перемішати, викласти на манник і прикрасити ягодами з вкусу.

Відео рецепт 👇