Як зробити смачний Сирний різдвяний штоллен найсмачніший рецепт простий у духовці. Овацій вартий! 👏👏👏👏 Він, як музичний твір, грає нотами смаку, звучить то вишнею, то цитрусами або одягають, то ваніллю, то журавлиною. Багатоголосся ароматів дає чудове звучання і прохання спекти на “біс”!
Інгредієнти
80гр – в’яленої вишні 🍒
80гр – в’ялена журавлина
160гр – світлого родзинок 🍇
80гр – апельсинові цукати
120гр – міцного алкоголю 🥃
100гр – мигдалю
250гр – сиру 9%
2яйца С0 🥚
570гр – борошна
200гр – цукру
20гр – розпушувача
250гр – вершкового масла 82%
1ч.л. – ванільного екстракту (або 10гр – ванільного цукру)
1ч.л. – кориці
1/2ч.л. – мускатного горіха
½ ч. л. – кардамону
¼ ч. л. – імбиру
100-150гр – вершкового масла для змащування штоллен
Цукрова пудра
Сирний різдвяний штоллен найсмачніший покроковий рецепт
1. Сухофрукти та цукати замочуємо в міцному алкоголі мінімум за 12 годин. Горіхи рубаємо ножем; Сир з яйцями і ванільним екстрактом збиваємо до однорідної пастоподібного стану; М’яке масло розтираємо насадкою лопатка близько 5 хвилин до пишноти, далі додаємо цукор і продовжуємо розтирати ще близько 5 минут.
2. Додаємо сирно-яєчну суміш, перемішуємо. Вводимо спеції і перемішуємо; Борошно просіваємо з розпушувачем і в кілька прийомів вмішуємо в тісто. Додаємо порубані горіхи, сухофрукти (без вологи); Формуем штоллени технікою сповивання, викладаємо на пергамент, робимо бортики; Випікаємо при 180°С близько 50 минут.
3. Цукор бажано заздалегідь розтерти з лимонною🍋 цедрою. Готуємо. Ставимо на стіл і тікаємо! Засікаємо 2 секунди і……. Ні крихти не залишається на тарілці. Тільки оплески захоплених шанувальників вашого кулінарного таланта.